Teatru Film
Written by admins Wednesday, 08 August 2012 13:55
Luni, 13 august 2012, ora 12.00, în Foaierul sălii de sport Cornu, are loc închiderea Taberei Internaţionale de Creaţie „Ruxandra Ionescu”, ediţia a II-a. Expoziţia de final va cuprinde lucrări ale artiştilor participanţi, inspirate din locurile şi atmosfera zonei.
Vor expune artişti din Prahova: Marilena Ghiorghiţă, George Mircea, Sterică Bădălan, Valter Paraschivescu, cât şi din Polonia: Marcin Bialas, Barbara Tytko şi Republica Moldova: Iurie Matei, Andon Maria Valeriu, Cebotari Valentin Anatolii şi Murahovschi Dimitri Iurie.
Written by admins Friday, 24 August 2012 14:10
Revista „Atitudini” aduce din nou, în faţa cititorului ploieştean, noutăţi, evenimente şi multe realizări ale scriitorilor cenaclului cu acelaşi nume, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Casei de Cultură „I.L.Caragiale” a municipiului.
„Haz de necaz la cumpănă de veac (III)”, „Caragiale şi giurgiuvenii (II)”, „Un eveniment cultural de rezonanţă naţională şi internațională - comemorarea semicentenară a trecerii în eternitate a scriitorului I. L. Caragiale - iunie 1962”,
„Bibliografie caragialiană”, „Societatea pentru învățătura poporului român secțiunea Prahova (I)” sunt numai câteva dintre titlurile care deschid subiectele revistei în această lună.
În paginile aceleiaşi publicaţii mai găsiţi „Tablouri vieţuitoare“ din vremi trecute, Un „Roman de sertar“ (I), „Caragiale - două ipostaze editoriale ploieştene (II)”, „Măştile“ lui Marian Dragomir şi multe altele. Nu rataţi editoriallele, dar nici însemnările de călătorie, de data aceasta, Roma.
Written by admins Monday, 27 August 2012 14:29
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei a primit „undă verde” pentru derularea Programului Multianual de Cercetări Arheologice „Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei”, cel mai amplu de acest fel din România până în prezent.
Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei au anunţat, în cursul acestei săptămâni, că au obţinut autorizaţia de cercetare, iar în cadrul acestui program care este finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, muzeului îi revine rolul de organizator. MNIT va avea drept parteneri în acest proiect Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva şi Institutul de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca.
Programul se va desfăşura pe parcursul a patru ani, timp în care vor fi efectuate cercetări arheologice sistematice pluridisciplinare în cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, care sunt înscrise pe Lista Patrimoniului UNESCO.
Un alt scop al acestei iniţiative îl reprezintă diseminarea eficientă a rezultatelor atât printre specialişti, cât şi în rândul publicului larg care merită şi trebuie să îşi cunoască „rădăcinile”.
Written by Iuliana Radu Wednesday, 10 October 2012 06:06
Ce sus te duci, iarăşi cu teamă,
mă închizi în anotimpuri,
cu plăcere când te -arunci
iar jos mă uiți şi îmi explici
că sus e prea departe,
mâine poate, poate să te-ncui.
Hai, vino şi te varsă în cupele din casă,
să soarbă anotimpul iar din noi,
să stăm în fructe coapte,
de ore aruncate
şi timpul să ne uite pe-amândoi.
(Ioan Mateiciuc, open de dor, Ed. Alexandria, Suceav, 2012)
Written by admins Friday, 07 December 2012 11:14
Evenimente
1742 - A fost inaugurată Opera Regală din Berlin, actuala Operă de Stat; inaugurarea Operei Regale a avut loc la 7.12.1742 cu spectacolul „Cezar şi Cleopatra" de Karl Heinrich Graun.
1881 - A fost înfiinţată „Societatea Politehnică din România"; primul preşedinte a fost Dimitrie Frunza (7/19).
1941 - Atacul masiv al aviaţiei japoneze asupra flotei SUA de la Pearl-Harbor
în timpul celui de-al doilea război mondial. Începe războiul în Oceanul Pacific.
More Articles...
Page 219 of 277