Teatru Film
Written by admins Monday, 10 December 2012 10:17
Evenimente
1868 - A fost pus în funcţiune primul semafor, în Piaţa Parlamentului din Londra.
1903 - Marie Curie, om de ştiinţă, a primit, alături de soţul ei Pierre Curie şi de fizicianul Henri Becquerel, Premiul Nobel pentru Fizică, pentru descoperirile făcute în domeniul radioactivităţii. Marie Curie este prima femeie laureată a acestui premiu.
1924 - Premiul Nobel pentru Medicină a fost atribuit fiziologului olandez Willem Einthoven, pentru inventarea electrocardiografului.
Written by admins Friday, 10 August 2012 08:47
Până pe 28 august, Primăria Sibiu găzduieşte o expoziţie inedită de fotografie. Este vorba despre imagini surprinse de către artistul Daniel Munteanu în pădurile României.
Expoziţia „Creaturilor din lemn” este excepţională pentru că înfăţişează imagini superbe din paradisul pădurilor. Evenimentul este găzduit de simezele spaţiului expoziţional al Primăriei Sibiu, iar intrarea este liberă, aşa că nu rataţi!
Written by Iuliana Radu Saturday, 25 August 2012 11:17
Ne amintim cu totii de Metamorfozele lui Ovidiu in care sculptorul cipriot, printul Pygmalion, a vrut sa creeze o sculptura a femeii ideale. Rezultatul, pe nume Galateea, a fost atat de frumos incat Pygmalion s-a indragostit de propria sculptura. El s-a rugat zeitei Venus sa-i dea viata Galateei iar in final aceasta i-a indeplinit dorinta. Ghiciti ce: Pygmalion si Galateea au trait fericiti pana la adanci batraneti. Ei, cam asa e si cu profetiile noastre – ceea ce gandim, spunem sau facem despre noi si viitorul nostru.
Acelasi lucru e si cu profetiile celorlalti despre noi: daca o persoana crede despre noi ca suntem prosti, se va purta cu noi ca atare. Daca crede ca suntem destepti, de-asemenea. Daca suntem tratati ca prosti, destepti, sau oricum altcumva, ne vom comporta si vom deveni ca atare. Nu mai intram in istoricul studiilor pe aceasta tema, cele mai vadite fiind cele legate de scoala si copii. Ii spune si efectul Pygmalion.
Cum anume gandurile si asteptarile noastre si ale celorlalti creeaza probleme in viata
E clar deja ca asteptarile grupului sunt cel mai puternic predictor pentru viitorul unei persoane.Convingerile negative par sa prezica comportamente negative (sau probleme in viata). In mod surprinzator, unii psihologi au ajuns la concluzia ca nu si convingerile pozitive sunt in mod necesar predictori pentru evenimente pozitive.
In alte cuvinte, ceea ce crezi ca se va intampla, chiar se va intampla deoarece vei actiona in mod subconstient si constient in asa fel incat lucrurile se vor intampla.
Cum functioneaza de fapt?
Daca ai un gand negativ (de exemplu ca sotul tau te va insela), s-ar putea sa ajungi chiar sa creezi problema (de exemplu sa incepi sa banuiesti ca te inseala). Sunt mai multe posibilitati sa ajungi la implinirea acestei profetii. E posibil ca inainte sa va casatoriti el sa fi inselat – pe tine sau pe altcineva. Sau poate ca a incheiat o relatie pentru a fi cu tine. Sau poate ca nu e nimic legat de el – ci de propria ta lipsa de incredere sau frica de intimitate.
Oricare ar fi motivul convingerilor tale negative, actiunile tale ar putea sa-l faca sa te insele. Mai concret, s-ar putea sa-l tratezi fara incredere, cu suspiciuni… iar el va trai cu gandurile si asteptarile tale negative raportate la comportamentul lui. Daca vei refuza sa-l crezi atunci cand iti spune adevarul, el nu va gasi niciun motiv sa fie onest. Asteptarile tale iti creeaza viitorul.
SERGIU TAMAS,
http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/si-iata-te-devenit-propria-ta-profetie/
Written by admins Monday, 27 August 2012 18:24
Primul oraş din Transilvania a fost descoperit în zona Turdaş, judeţul Hunedoara, de către o echipă de arheologi sibieni. Aceştia recunosc că situl în cauză „uimeşte prin dimensiuni, estimate la peste 100 hectare, prin sistemul complex de fortificaţii cu 11 palisade, prin sistemul de împărţire interioară în cartiere şi prin mulţimea statuetelor descoperite, unele dintre ele întruchipând regi aşezaţi pe tron”.
Din 1850, de când s-au efectuat primele cercetări arheologice şi până astăzi, zona Turdaş din judeţul Hunedoara, era bănuită ca ar fi fost una de mare importanţă în urmă cu mii de ani. Dovezile au venit abia anul trecut, când arheologii sibieni au făcut descărcarea arheologică pentru autostrada Sibiu - Nădlac. Astfel, în urma cercetărilor efectuate pe o suprafaţă de 11 hectare, sibienii au dovada că la Turdaş a existat nu un oraş oarecare, ci primul oraş din Transilvania, care era totodată un mare centru regional. „Este primul oraş din Transilvania. Nu se poate demonstra prezenţa unui sit atât de complex în România. S-ar putea să fie, dar cercetarea nu a arătat-o”, a declarat Sabin Adrian Luca, directorul al Muzeului Naţional „Brukenthal” şi coordonatorul cercetărilor arheologice, pentru cotidianul Tribuna din Sibiu.
În ceea ce priveşte vechimea acestui oraş, ea este de peste 6.200 de ani, ceea ce face ca oraşul de la Turdaş să fie cu mult mai bătrân decât piramidele egipetenilor. Cele mai vechi piramide egipetene cunoscute au fost descoperite la Saqqar şi sunt datate în jurul anilor 2.630–2.611 î. Hr.
Written by Iuliana Radu Wednesday, 29 August 2012 13:14
Luni, 27 august 2011, ora 11, la Librăria „Dora Alina Romanescu , din Mangalia a avut loc un eveniment de mare însemnătate pentru cultura orașului de la țărm de mare. În acest loc de taină pentru sufletele însetate de hrană spirituală, au poposit oameni de cultură din țară și străinătate pentru a participa la festivitatea de premiere a scriitorilor participanți la Concursul Internațional de poezie și proză pentru romanii din întreaga lume,STARPRESS 2012,editia a lll-a, organizat de revista româno- canadiano-americană STARPRES www.valcea-turism.ro, din doi în doi ani.
Concursul a reunit un numar record de participanti, 8476 (optmiipatrusutesaptezecisisase ) de concurenti, de pe toate meridianele. Peste 150 de premianți au caștigat premii si mențiuni. Au fost prezenți la întalnire, peste 50 de scriitori din Canada, Germania, Anglia, Republica Moldova și România, din orașele: Cluj-Napoca, Vatra Dorni, Lugoj, București, Constanța, Râmnicul Vâlcea. Oaspeții au fost întâmpinați de scriitoarea Dora Alina Romanescu, domnul consilier Ovidiu Mihalache, reprezentantul Consiliului Local Mangalia și doamna Aida Gomeajă, reprezentanta Primăriei Mangalia.
More Articles...
Page 217 of 277