Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Nu rata!

Pariu pe prietenie

Nu Rata!

734261 575806869104075 1528241829 n

 

O nouă formulă ştiinţifică şi estetică: Secţia Muzeului de Ştiinţele Naturii de la Palatul Culturii Ploieşti se redeschide ca Muzeu al Omului

Nu Rata!

muzeul de stiintele naturii ploiestiMuzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova va deschide oficial, luni, 18 martie 2013, orele 11.00, secţia din cadrul Palatului Culturii Ploieşti, în noua sa formula ştiinţifică şi muzeistică: Muzeul Omului.

   

La Rotondă. Mariana Marin

Nu Rata!

417723 503455336366668 1917700748 n

   

Informatică pentru profesori

Nu Rata!

IMGDeşi a apărut la Editura KARTA-GRAPHIC în  2011, DIDACTICA INFORMATICII este una dintre cele mai căutate cărţi de profil, datorită conţinutului său şi a modului de structurare a infomaţiei. Cuprinzând ultimele noutăţi din domeniu, volumul este o piatră de temelie pentru învăţarea la nivel de liceu a noţiunilor informatice atât de căutate astîzi, indiferent de profesia pe care o alege cineva. Ea cuprinde strategii şi moduri de predare a informaticii de către profesori, la nivel liceal. Autorii volumului de informatică sunt Luminiţa Radu – prof. gr. I, Colegiul “Spiru Haret” Ploieşti; Daniela Ionescu – prof. gr II, Colegiul ”Jean Monnet” Ploieşti; Codruţa Ţenea – prof. gr. II, Liceul tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea. Coordonatorii acestei prestigioase cărţi sunt lect. univ. dr. Mihaela Suditu – Departamentul Ştiinţele Educaţiei,Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti; Insp, prof. Rîpeanu Luminiţa, inspector de informatică la ISJ Prahova şi prof. gr I, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.

"Această carte reprezintă o bună resursă educaţională la care profesorul poate apela oricând, deoarece ia în discuţie fiecare din temele majore ale teoriei instruirii: curriculum, strategii didactice, evaluare. Vom regăsi în conţinutul cărţii atât elemente teoretice - necesare în pregătirea materialelor din cadrul cercurilor metodice, schimburilor de

   

CALENDARUL ZILEI / 12 martie

Nu Rata!

dali-persistence-of-timeEvenimente:

1642 - Sinodul de la Iaşi adoptă „Mărturisire Ortodoxă" a lui Petru Movila, mitropolit al Kievului. Hotărârea sinodului, publicată la Iaşi, este cea dintâi tipăritură din Moldova.
1838 - Apare, la Braşov, din iniţiativa si sub conducerea lui George Bariţiu, "Gazeta de Transilvania", primul ziar politic românesc din Transilvania. Şi-a încetat apariţia în 1946, datorită presiunilor comuniste.
1848 - Proclamaţia lui Simion Bărnuţiu prin care românii din Transilvania sunt chemaţi să se ridice la luptă pentru drepturile lor naţionale.
1863 - S-a înfiinţat agenţia diplomatică română de la Belgrad. Era prima agenţie diplomatică înfiinţată de România având caracter oficial, recunoscut atât de statul de reşedinţă, cât şi de celelalte puteri care aveau reprezentanţi la Belgrad.

   

Page 6 of 67