Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Muzică

FESTIVALUL ALFABETUL CONVIEŢUIRII: Un weekend dedicat comunităţilor etnice din România

Muzică

alfabertul convieturiiFinalul săptămânii trecute a adus, la Ploieşti, zeci de formaţii artistice ale organizaţiilor comunităţilor etnice din ţară, dar şi de peste hotare. Organizat sub egida Reprezentanţei Comisiei Europene, Festivalul „Alfabetul Convieţuirii" a fost organizat de către Uniunea Elenă din România şi s-a aflat la prima ediţie.

 

CENTENAR MARIA TĂNASE: 100 de ani de la naşterea cântăreţei

Muzică

maria tanaseMiercuri, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea celei mai cunoscute interprete a cântecului popular românesc, Maria Tănase. Supranumită „regina cântecului românesc" sau „Edit Piaf a României", Maria Tănse s-a născut în 1913, în vechea mahala a Cărămidarilor din Bucureşti.

   

PLOIEŞTI: Corul „Anche Musica”, premiat la Baia Mare

Muzică

corala anche musicaGrupul Coral Cameral „Anche Musica" al Casei de Cultură „I.L.Caragiale" a Municipiului Ploieşti a fost premiat la Festivalul Concurs Coral Internaţional "Liviu Borlan" de la Baia Mare.

   

Tudor Gheorghe a împlinit 68 de ani. LA MULŢI ANI, MAESTRE!

Muzică

tudor-gheorgheTudor Gheorghe a fost şi rămâne principalul promotor al valorilor şi tradiţiilor româneşti. Creaţia sa apreciată şi de publicul tânăr cult aflat în căutarea unui refugiu într-o Românie manelizată şi infestată de non-valori umple întotdeauna sălile de spectacol. Tudor Gheorghe a abordat o gamă variată de teme, de la cele tradiţionale sau patriotice, până la cântece pentru şi despre copii (vezi albumul Diligenţa cu Păpuşi). Maestrul a reuşit să dea noi valenţe muzicii sale, prin concertele susţinute în colaborare cu orchestre renumite de muzică simfonică. De altfel, toate concertele sale sunt tematice şi transmit, întotdeauna, un mesaj puternic.

Joi, 1 august, Tudor Gheorghe a împlinit 68 de ani. LA MULŢI ANI, MAESTRE!

   

CVARTETUL ARTYS PLOIEŞTI: Rafinament şi armonie pentru inima publicului

Muzică

cvartet artysIubitorii ploieşteni ai muzicii bune ar trebui să înveţe două cuvinte: CVARTETUL ARTYS, un grup instrumental care dă strălucire scenei prahovene, pe ritmuri clasice, dar şi antrenante.

   

Page 9 of 33