Tuesday, April 16, 2024
   
Text Size

Muzică

DANIEL FĂT - CEL MAI VECHI COLIND DIN MARAMUREŞ

Muzică

LA MULTI ANI!!!
Bunul Dumnezeu sa iti/va dea un An Nou mai Frumos, mai Bun si mai Potrivit sufletului!
Un colind vechi cu tema plugusorului: 
https://www.youtube.com/watch?v=vphfQ77kyXI

 

 

Baia Mare: Concert de muzică clasică în prima zi a anului

Muzică

concert an nou FBÎn prima zi a Anului Nou în Baia Mare va avea loc un extraordinar concert de muzică clasică. Evenimentul va avea loc în data de 1 ianuarie 2013, de la ora 17.00, la Catedrala Ortodoxă Episcopală Sfânta Treime din Baia Mare. Concertează Opera Națională din Cluj Napoca.

Concertul este organizat de Primăria Baia Mare, Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului, sub înaltul patronaj al Prea Sfinției Sale Iustin Sigheteanul.

   

„CÂNTECE ÎN JURUL BRADULUI’’.

Muzică

afis-Codreanu-28-12-2012-602x858Muzeul Literaturii Române Iaşi, Societatea Culturală „Junimea’ 90”, Asociaţia Literară „Păstorel’’ Iaşi şi Academia Liberă „Păstorel’’ Iaşi vă invită la Muzeul „Mihai Codreanu’’ vineri, 28 decembrie 2013, ora 17.00, la „CÂNTECE ÎN JURUL BRADULUI’’.

Din program:

  • Recital de colinde şi poezie susţinut de un grup de elevi ai Şcolii „Mihai Codreanu” şi membri ai Asociaţiei Literare „Păstorel’’,
  • Moment coregrafic susţinut de Alice Ţocu, componentă a Lotului Naţional de Gimnastică Ritmică.

Coordonator: Mihai BATOG – BUJENIŢĂ

ht

 

   

Turneu Naţional Regal Vienez 2012 în Romania

Muzică

turneu-regal-vienez-2012-243x350În perioada 20 – 29 decembrie 2012, spectacolul Regal Vienez 2012 desfăşoară un turneu în mai multe oraşe din România. Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg condusă de dirijorul, Daniil Zaharov va aduce spiritul Craciunului vienez mai aproape de publicul român. Concert special: Natalia Negruzza din Moscova.

Orchestra de primă clasă internațională compusă din 27 de instrumentişti va încerca să topească sufletele de gheaţă ale acestor vremuri prin ritmurile vieneze ale dinastiei Strauss. Faimoasa soprana Marina Raddis, prim solistă a Operei Naţionale din Chişinău, va fi alături de orchestra ce va susţine un turneu în unele dintre oraşele României la finalul acestui an. La Ploieşti, spectacolul va avea loc pe 23 decembrie 2012, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

 

 

   

Jumătate de secol cu Phoenix

Muzică

phoenix.pgPhoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania-Phoenix, este o formaţie românească de muzică rock, o legendă vie şi de neînvins, înfiinţată în 1962, la Timişoara. În 1960 pe marile ecrane din România a rulat "Tinerii", film ce a lăsat urme adânci adolescenţilor din acea vreme. Deşi la modă erau solişti ca Paul Anka, Elvis Presley sau Domenico Modugno, Nicu Covaci a fost fascinat de 'prima formaţie de chitare electrice din lume', visând să aibă un grup asemenea.

   

Page 7 of 22