Friday, July 18, 2025
   
Text Size

Teatru Film

Informatică pentru profesori

Nu Rata!

IMGDeşi a apărut la Editura KARTA-GRAPHIC în  2011, DIDACTICA INFORMATICII este una dintre cele mai căutate cărţi de profil, datorită conţinutului său şi a modului de structurare a infomaţiei. Cuprinzând ultimele noutăţi din domeniu, volumul este o piatră de temelie pentru învăţarea la nivel de liceu a noţiunilor informatice atât de căutate astîzi, indiferent de profesia pe care o alege cineva. Ea cuprinde strategii şi moduri de predare a informaticii de către profesori, la nivel liceal. Autorii volumului de informatică sunt Luminiţa Radu – prof. gr. I, Colegiul “Spiru Haret” Ploieşti; Daniela Ionescu – prof. gr II, Colegiul ”Jean Monnet” Ploieşti; Codruţa Ţenea – prof. gr. II, Liceul tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea. Coordonatorii acestei prestigioase cărţi sunt lect. univ. dr. Mihaela Suditu – Departamentul Ştiinţele Educaţiei,Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti; Insp, prof. Rîpeanu Luminiţa, inspector de informatică la ISJ Prahova şi prof. gr I, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti.

"Această carte reprezintă o bună resursă educaţională la care profesorul poate apela oricând, deoarece ia în discuţie fiecare din temele majore ale teoriei instruirii: curriculum, strategii didactice, evaluare. Vom regăsi în conţinutul cărţii atât elemente teoretice - necesare în pregătirea materialelor din cadrul cercurilor metodice, schimburilor de

 

În literatura beletristică avem bărbați care mînuiesc pana în proză și versuri cu multă inteligință, grație și conștiință

Literatură

 

a-114Nicolae Filimon (n. 6 septembrie 1819, București — d. 19 martie 1865) a fost un prozator român, faimos pentru că l-a creat pe Dinu Păturică, eroul primului nostru roman realist românesc. 

 

19 martie 1865 – Moare răpus de ftizie. Pentru viața și opera scriitorului portretul pe care i-l face Ion Ghica într-una din Scrisorile sale are o însemnătate deosebită: „Acei care l-au cunoscut pierdeau un amic sincer, leal, îndatoritor, totdeauna vesel și voios, totdeauna mulțămit cu puținul ce câștiga prin munca și talentul său; caracter independent, nu s-a căciulit niciodată la nimeni; ura și disprețuia lipsa de demnitate și lingușirea; modest până a roși când auzea laude pentru scrierile lui, n-a bănuit niciodată că era un scriitor de mare talent. Literatura a pierdut în el pe unul din luceferii săi”.

 

"În literatura beletristică avem bărbați care mînuiesc

   

Mentenanţa limbii române: trecerea de la „să-ţi fac şi să-ţi dreg”, la „implementare”!

Bagă-ţi minţile în cap!

limba romanaMulţumim Marianei pentru amabilitatea de a ne trimite acest articol. Îl publicăm pentru că merită citit de cât mai multă lume. Articolul a devenit viral pe internet şi apare sub semnătura domnului Andrei Pleşu.

 

Îmi plac cuvintele străine naturalizate.

Mai dezmorţesc limba.

În timp, unele rezistă, altele dispar.

A ieşit din uz cea mai mare parte a turcismelor şi grecismelor aclimatizate, de sus în jos, în Ţările Române.

Franţuzismele din limbajul administrativ al secolul al XIX-lea au rezistat fiindcă era nevoie de ele, ca şi cuvintele nemţeşti din limbajul tehnic.

Rusismele din anii '50 ai veacului trecut au avut viaţă scurtă. Nici nu se potriveau cu româna şi aveau şi conotaţii nasoale...

După 1989, cine voia să pară pro-occidental începuse să anvizajeze şi să achieseze. Îl mai ţineţi minte pe Adrian Severin?

   

Crucea Roşie: Solidaritate cu persoanele seropozitive

Oameni printre noi

fundita crucea rosieSocietatea Naţională de Cruce Roşie din România - Filiala Prahova organizează vineri, 30 noiembrie 2012, la ora 17.30, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, fundiţa roşie antiSIDA.

   

Poarta Sărutului, restaurată la primăvară!

Cu traista-n băţ

poartasarutuluiPoarta Sărutului, una dintre sculpturile de referinţă ale lui Constantin Brâncuşi şi expusă în Parcul Central din Târgu Jiu, va fi restaurată în primăvara anului viitor. Pentru această lucrare, Ministerul Culturii a alocat 380.000 de lei.

   

Page 62 of 277