Teatru Film
Written by Iuliana Radu Sunday, 17 March 2013 09:50
Multe dintre obiectele perioadei neolitice descoperite pe teritoriul ţării noastre, considerate obiecte de cult, sunt reprezentări ale fiinţei umane sau ale altor părţi ale corpului omenesc, majoritatea dintre ele confecţionate din os, lut ars sau lemn, având dimensiuni dintre cele mai variate (de la 5-10cm la 0,5m). Obiectele neolitice reprezentând fiinţe umane sunt considerate de specialişti deosebit de enigmatice, mai ales pentru desenele şi inscripţionările stranii al căror sens rămâne încă un mister, în majoritatea cazurilor.
Deşi unele statuete reprezentând animale confecţionate din lut sunt
Written by Iuliana Radu Wednesday, 20 March 2013 16:50
„A fost odată, ca niciodată,/ Că, de n-ar fi,/ Nu s-ar povesti...” Unii traduc această expresie, cu care încep de obicei poveştile, cu sensul de „demult”. Aş zice că e vorba de a ajunge la acel „odată” care a fost ca niciodată după aceea. Adică, este vorba de prima oară sau de începutul unei lumi şi, probabil, sfârşitul alteia. Acel timp nu poate fi unul fizic. Acel timp este unul mitic. Singurul care rămâne totdeauna proaspăt, curat, neînceput. El devine viu doar atunci când este evocat, fiind trezit la realitate de trăirile noastre şi de dorinţa de a înţelege.
Timpul legendar este nemuritor, este acel timp care
Written by admins Thursday, 21 March 2013 17:40
Astăzi începe, la Sibiu, World Ballet Competition Open Romania. Graţie, performanţă, talent, competiţie. Un eveniment cultural de prim rang în lumea dansului internaţional.
Written by Iuliana Radu Sunday, 24 March 2013 13:12
Ochiul
Deasupra tuturor
Aruncă în colțuri priviri piezișe
Ca nu cumva praful uitării să se aștearnă
Citește scriptul alterat de dorința încolțită noaptea
Luna este doar gaura cheii pentru voaioristul cu pretenții galactic
În lumină la cald cresc filoane printre orgolii vântoase și prostii bazaltice
autor, Călin Derzelea
Written by admins Tuesday, 26 March 2013 15:25
venimente:
1846 - I. Heliade Rădulescu lansează în "Curier de ambe secse" proiectul "Bibliotecii universale", care prevedea traducerea în următorii 10 ani a circa 230 de lucrări filosofice, istorice, ştiinţifice, politice, literare, etc., plan ce n-a putut fi realizat din cauza evenimentelor politice care au urmat.
1859 - Începe Conferinţa de la Paris a reprezentanţilor Puterilor Garante, care recunosc oficial, la 01.04.1859, dubla alegere a lui Al. I. Cuza ca domnitor în Muntenia şi Moldova
1895 - A apărut, la Bucureşti, până la 18.03.1901, revista umoristică "Moş Teacă", editată de Anton Bacalbaşa
1918 - Are loc, la Roma, Congresul nationalităţilor asuprite din Austro-Ungaria, care adoptă o moţiune prin care se cerea recunoaşterea dreptului fiecărei naţiuni de a se constitui ca stat naţional independent sau de a se uni cu statul naţional existent.
More Articles...
Page 22 of 277