Bagă-ţi minţile-n cap!
Written by admins Friday, 22 March 2013 12:07
Legea nr. 53/2013 privind instituirea limbii române mai introduce o zi în calendarul sărbătorilor naţionale. Începând din acest an, pe 31 august, autorităţile vor fi nevoite să marcheze Ziua Limbii Române.
Written by admins Friday, 29 March 2013 13:58
Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu" a debutat, vineri, cu deschiderea Târgului de Carte organizat de Casa de Cultură „I.L. Caragiale" a Municipiului Ploieşti. Manifestările vor continua până duminică, în majoritatea instituţiilor culturale din judeţ.
Written by Iuliana Radu Thursday, 15 November 2012 00:08
În pofida avertizării specialiştilor cu privire la pericolul consumului de zahăr, Tereos, cel mai mare producător de profil din Franţa anticipează pentru anii următori creşterea semnificativă a cererii pentru zahăr în Europa de Est. Pentru a deservi clienţii industriali din această zonă, Tereos a preluat „Zaharul Luduş” de la Sucreries du Marquenterre Group. Atunci cînd banii reprezintă scopul, faci „orice” pentru a-i obţine. Fabrica de la Luduş produce anual 34.000 tone de zahăr, aprovizionată fiind de cultura de sfeclă de pe 5.000 hectare ale agricultorilor români.
Totul la export! Chiar şi codrul nostru a devenit proprietate străină. Investitori din ţările care îşi protejează aurul verde, ştiind că domeniul forestier e sigur şi aduce un profit mult mai bun decît plasamentele în bănci, au pus mîna pe pădurile româneşti şi le exploatează fără milă. Cum România are încă mari suprafeţe împădurite, dar şi o legislaţie care gîngureşte, firmele străine de profil s-au instalat la noi, la scară industrială. În ultimii ani, sute de mii de hectare de păduri au trecut în administrarea unor companii străine. Celebra Universitate Harvard a devenit cel mai mare proprietar de păduri din România, deţinînd, printr-un fond de investiţii, 35.000 de hectare în codrii Vrancei. Un om de afaceri danez a cumpărat pentru exploatare peste 2.000 hectare în pădurile din Dâmboviţa, care includ un important fond de vînătoare. Combinatul de la Sebeş, deţinut de nişte austrieci, toacă anual zeci de mii de metri cubi de copaci. Pe Valea Ierii, Cluj, dealurile, odată împădurite, sînt acum golaşe. Peste 90% din lemnul de acolo este
Written by admins Monday, 14 January 2013 09:34
Written by admins Thursday, 31 January 2013 10:41
Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi târnosită vineri, 1 februarie, în prezenţa a patru preoţi de patru religii diferite: ortodox, evanghelic, reformat şi catolic.
More Articles...
Page 40 of 277