Written by admins Friday, 13 July 2012 15:06
Autorităţile judeţene sucevene se pregătesc să investească într-un „Safari Park” la Pojorâta. Recent, la o întâlnire a managerilor din turism, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că iniţiativa s-ar adresa, mai cu seamă, copiilor, tinerilor, dar şi părinţilor care îi însoţesc.
Nechifor a afirmat că proiectul nu va fi costisitor şi ar putea fi realizat pe terenul fostei unităţi militare din Pojorîta, aflat în patrimoniul Consiliului Judeţean.
Mai mult chiar, convins de succesul iniţiativei, reprezentantul CJ Suceava le-a solicitat participanţilor să vină cu propuneri concrete şi grabnice privitoare la acest subiect. El a spus că mai are în vedere şi un proiect privind înfiinţarea unui domeniu schiabil în Călimani, dat fiind faptul că acolo zăpada se menţine aproximtiv patru-cinci luni pe an, ceea ce poate atrage numeroşi turişti în zonă.
Written by admins Friday, 13 July 2012 14:42
Programul „Animă ASTRA” continuă, în acest weekend în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA. De această dată, iubitorii de tradiţii şi curioşii sunt invitaţi să cunoască meşteşuguri străvechi, precum confecţionarea fluierelor tradiţionale şi…atelierele de fierărie. Manifestarea va beneficia şi de armonia folclorului şi de ghidaje tematice în domeniile olăritului şi prelucrarea textilelor.
Written by admins Friday, 13 July 2012 12:18
Atmosferă din secole trecute: cavaleri, cruciaţi, curteni, domniţe, muzică medievală, săbii sau delicatese medievale, coborâte parcă din cărţile cu cei trei muşchetari sunt doar câteva din ceea ce oferă, cu generozitate, Festivalul Medieval „Turnirul Cetăţilor”, eveniment ce va debuta pe 20 iulie, la Râşnov.
Demn e remarcat, ediţia din acest an a impresionantei manifestări, va cuprinde, deopotrivă, Cetatea Braşovului, Platoul Inima Reginei din Bran, precum şi Cetatea Făgăraşului şi Biserica Fortificată din Feldioara. În fiecare localitaţie, cavalerii, domniţele, meşterii şi artiştii vor poposi câte un week-end şi vor recrea atmosfera cetăţilor medievale ce încununează inima Ardealului.
În cadrul acestui festivalul itinerant, devenit tradiţional la nivelul judeţului Braşov, organizatorii propun vizitatorilor numeroase concerte de muzică medievală, turniruri şi dueluri cavalereşti precum odinioară, şi chiar o „grădiniţă medievală“ destinată preşcolarilor care vor păşi, astfel într-o lume de basm demult apusă şi păstrată doar în cărţi. Fiecare festival va debuta cu parada personajelor pe muzica Cimpoierilor din Transilvania. Vizitatorii vor avea la dispoziţie şi o piaţă în care vor veni meşteşugarii să lucreze „la botul calului”, promovând şi perpetuând bunele tradiţii ale Ţării Bârsei, aşa cum sunt păstrate din tată-n fiu. Totodată, însă, vor fi prezente şi alte activităţi medievale cum ar fi: trasul cu arcul, plimbări cu poneii, aruncarea suliţei, jocuri medievale pentru copii şi adulţi.
„Conceptul este unul îmbunătăţit, iar în funcţie de locaţie vor crea programul artistic între 30 şi 80 de cavaleri şi domniţe care vor anima piaţa medievală şi vor prezenta viaţa cotidiană din Evul Mediu, vor dansa se vor lupta şi vor interacţiona cu publicul. Un punct de atracţie îl constituie turnirul cu cai şi show-urile cu foc de la finalul fiecărui festival prezentate de trupa Hypnosiss“, a precizat în avanpremiera festivalului, directorul de evenimente Anemona Hermeneanu.
Aşadar, poftiţi în lumea cetăţilor transilvane, în lumea fantastică a turnirurilor şi curajului, ce, iată, iese acum din paginile îngălbenite şi vă aşteaptă la întâlniri de zile mari!
Written by admins Friday, 13 July 2012 11:43
Mâine după-amiază, 14 iulie, începând cu orele 16.00, Muzeul Rezervaţiei Naturale Bucegi - situat în Parcul „Dimitrie Ghica” din Sinaia - va fi gazda unei interesante şi generoase manifestări dedicate vinului.
Intitulată „Ştiinţa viei, arta vinului” şi organizată de către Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, în colaborare cu Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia - Clubul seniorilor şi S.C. Domeniile Anastasia, manifestarea aduce în prim-plan tradiţii şi tehnici, o cultură, în fapt, destinată licorii zeilor, cu atât de puternice vibraţii în spaţiul prahovean.
Programul cuprinde o expoziţie, prezentări, o dezbatere, o incursiune în istorie, dar şi o degustare de vin. La manifestare, sunt aşteptaţi toţi cei interesati de cultura viei şi de tehnicile vinificaţiei - tehnologii tradiţionale şi moderne de cultivare a viţei-de-vie şi de preparare a vinului, aspecte privind motivul vinului presărate în folclorul autohton, dar şi în literatura şi arta românească, prezenţa vinului în momente cruciale ale vieţii, în tradiţiile creştine, vinul ca aliment şi ca medicament sau… sursă de inspiraţie, având în vedere că „o sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume”, după cum spunea Louis Pasteur.
More Articles...
- Vălenii de Munte / Ne jucăm şi învăţăm la muzeu
- LIBER LA OPERĂ/ „Classics for pleasure - Baroc by day & night”
- ARTE PLASTICE/ Tabără de creaţie la Brebu
- O surpriză plăcută pentru cei care doresc sa vină însoţiţi de copii la concertul pe care Roxette îl vor susţine la Cluj!
- Concurs / Festival Internaţional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie
- Din culisele Bacalaureatului
- Peter O'Toole, cel mai nominalizat actor din istorie la Oscar se retrage/ „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune actorul
- Expoziţia Gustav Klimt şi Kunstlerkompanie la Castelul Peleş
Page 271 of 277