Written by Iuliana Radu Saturday, 22 September 2012 20:14
Written by admins Friday, 21 September 2012 09:19
În 1981, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că a treia marţi din luna septembrie, ziua de deschidere a sesiunilor Adunării Generale din fiecare an, să fie declarată oficială şi observată ca Ziua Internaţională a Păcii. Iniţiativa a fost dedicată comemorării şi întăririi idealului de pace, atât în interiorul frontierelor, cât şi între toate ţările şi popoarele.
În 2001, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat
Written by admins Friday, 21 September 2012 07:25
1792 - Convenţia naţională Franceză a votat pentru abolirea monarhiei.
1847 - Inaugurarea primei lucrări moderne de alimentare cu apă a Bucureştiului („Stabilimentul fântânilor de la Mihai Vodă"), în care pompele erau acţionate de o maşină cu aburi.
1868 - A fost promulgat prin decret, „Actul de concesiune pentru contruirea şi exploatarea căii ferate de la Suceava la iaşi, Bot[oşani până la Roman", act prin care era concesionată construcţia primei căi ferate din Moldova, cu lungimea de 224 de kilometri, companiei Victor von Ofenheim.
1893 - Fraţii Charles şi Frank J. Duryea au produs un automobil pe care l-au numit „trăsura Horseless", considerat prima maşină cu motor pe benzină produsă în America.
1897 - Ziarul New York Sun a publicat
Written by Iuliana Radu Thursday, 20 September 2012 23:46
pe drumul sării
pisez
încremenirea
îmbrăcată în slatină par frumoasă
nu ar fi trebuit să privesc peste umăr
aveam destule păcate
în pantofii aceştia de năbuc
voi păstra pe vârful limbii
gustul rănilor
autor, Maria Dobrescu
Written by Iuliana Radu Thursday, 20 September 2012 23:39
În Europa de Vest nu se cunoaste istoria României si cei care o viziteaza acum vãd sãrãcia materialã de astãzi, si nicidecum milenara ei bogãtie culturalã si spiritualã.
In plus, propaganda maghiarã din SUA se bazeazã pe milioanele de dolari ale D-lui Soros, care finanteazã edituri si opinii la Bucuresti, în timp ce în Elvetia am auzit de la un doctor în istorie (la Geneva, în iunie 1999) cã Transilvania a apãrut în secolul XIII si de la un ambasador francez în România (la Lausanne, în noiembrie 1998) cã poporul român a dispãrut timp de 1000 de ani ca sã reaparã, ca prin miracol, în secolul XIV !
Cu toate acestea, nimeni nu mentioneazã cã cea mai veche scriere din Europa a fost atestatã arheologic in 1961, tot în Transilvania, in satul Tãrtãria, pe râul Somes, în judetul Alba, de cãtre Profesorul Nicolae Vlassa, de la Universitatea din Cluj. În afarã de România, Tãblitele de la Tãrtãria, datate 4.700 î.e.n., au fãcut ocolul lumii anglo-saxone (Colin Renfrew, Marija Gimbutas) si au creat
More Articles...
- INEDIT: Istoria casetofonului şi roci lunare la Muzeul Naţional de Istorie
- Baletul „Don Quijote”, în debutul noii stagiuni la Operă
- La mulţi ani, Bucureşti!
- Sâmbătă încep Serbările Toamnei la Ploieşti
- EVENIMENTELE ZILEI/ 20 septembrie
- Hm!
- A mai rămas o lună până la ultimul concert Therion din România
- Zilele europene ale patrimoniului: Constantin Bălăceanu Stolnici, invitat în Prahova
Page 179 of 277