Thursday, April 18, 2024
   
Text Size

Muzică

Doliu în lumea muzicii/ Lord-ul hard rock-ului a intrat în legendă

Muzică

JONVeste tristă pentru lumea muzicii şi mai cu seamă pentru iubitorii hardrock-ului. Jon Lord, fostul clăpar şi membru fondator al trupei britanice Deep Purple, a închis ochii ieri, într-o clinică din Londra, la vârsta de 71 de ani, dupa informează site-ul oficial al muzicianului.

 

Vară muzicală la Ateneul Român

Muzică

AteneulRomanÎncepând de mâine seară, 18 iulie, la Ateneu, îşi deschide porţile Festivalul Magic Summer, manifestare muzicală ce îşi propune să ofere serate muzicale melomanilor, în fiecare miercuri, până pe 29 august.

Prima seară de festival va aduce în prim plan un nume de prestigiu al muzicii: artistul Valentin Gheorghiu şi invitaţii săi. Vor urca pe scenă, împreună cu maestrul, soţia şi fiica acestuia, precum şi violonistul Gabriel Croitoru şi Marin Cazacu.

Cu acest prilej, melomanii vor putea audia un program complex, conţinând piese precum: Sonata în Re Major de Mozart, Rondo în re Major de Schubert, Estampes- Pagodes de Debussy, Romanţă şi Vals în La Major pentru 6 mâini de Rahmaninov, Rapsodia op 11 în La Major de Enescu şi altele.

Concertele vor avea loc în fiecare miercuri, la Ateneu, începând cu orele 19.00. Biletele se găsesc la Casa de bilete a Ateneului, la intrarea din str. Franklin.

   

Steve Vai la Sala Palatului pe 1 noiembrie

Muzică

steve vaiSteve Vai, unul dintre cei mai talentati chitaristi ai lumii, revine toamna aceasta la Bucuresti in cadrul unui spectacol special ce se va desfasura pe scena Salii Palatului. Evenimentul, organizat de Emagic, va avea loc pe 1 noiembrie 2012.

Chitarist, compozitor, solist si producator, Steve Vai nu mai are nevoie de nicio prezentare: este fara doar si poate unul dintre cei mai talentati artisti ai lumii. A inceput sa ia lectii de chitara la varsta de 12 ani, de la Joe Satriani, iar la 18 ani compunea deja partituri pentru Frank Zappa. Trei decenii mai tarziu, dupa 15 milioane de albume vandute in intreaga lume, Vai a scris o pagina importanta ce va ramane in istoria industriei muzicale internationale. Chitaristul a reusit sa revolutioneze tehnica acestui instrument, fiind printre primii artisti care au folosit chitara cu sapte corzi, punandu-si totodata semnatura si pe seria de modele JEM, concepute alaturi de brand-ul japonez Ibanez.

Mai multe pe METALHEAD

   

LIBER LA OPERĂ/ „Classics for pleasure - Baroc by day & night”

Muzică

GRANDAstăzi, 13 iulie, începând cu orele 21.00, Piaţa Mare din Sibiu găzduieşte un eveniment grandios ce deschide tuturor porţile Muzicii de operă, la Grand Opera Gala.

„Classics for pleasure - Baroc by day & night” este organizat de ELITE ART Club UNESCO. Evenimentul muzical va beneficia de participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii din Sibiu, invitaţii speciali fiind Laura Nicorescu si Cristian Mogoşan.

Laureatii Opera Center for Excellence (participanţi activi internaţionali şi naţionali) îşi vor demonstra măiestria în cadrul acestui concert de gală. Evenimentul este menit să sprijine promovarea tinerilor artişti şi să le ofere posibilitatea de a se lansa pe piaţa muzicală naţională şi internaţională. Un alt scop al acţiunii este şi atragerea interesului publicului pentru spectacolul liric clasic.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

   

O surpriză plăcută pentru cei care doresc sa vină însoţiţi de copii la concertul pe care Roxette îl vor susţine la Cluj!

Muzică

RoxetteVolksbank oferă un motiv de bucurie părinţilor care vor să vina cu cei mici la concertul Roxette: copiii sub 10 ani vor avea acces gratuit la evenimentul care se va desfăşura pe 19 iulie, în Cluj Napoca, oferta fiind valabilă exclusiv pentru categoria Gazon. Acesta este primul concert al trupei organizat în „inima Transilvaniei”, la Cluj Arena.

În cadrul concertului Roxette, părinţii care au achiziţionat sau vor achiziţiona bilete la categoria Gazon au posibilitatea de a veni alături de cei mici, Volksbank oferind acces gratuit copiilor sub 10 ani pentru acest eveniment.

Amănunte pe METALHEAD


   

Page 21 of 22