Thursday, March 28, 2024
   
Text Size

Nu rata!

Festivalul de artă contemporană Icon Arts, la Sibiu

Nu Rata!

ARTAEdiţia din acest an a Festivalului Icon Arts conţine cel puţin 13 evenimente care vor avea loc în perioada 26 iulie - 5 august atât în Sibiu şi Mediaş, cât şi localităţile Cisnădie, Biertan şi Cisnădioara. Festivalul debutează în forţă cu un recital de chitară găzduit de Biserica Cetăţii din Biertan şi Concertul Ansamblului Icon Arts de la Sala Thalia, ambele fiind programate pentru 26 iulie.

 

Ziua Lacului Sfânta Ana

Nu Rata!

LACFestivalul „Ziua Lacului Sfânta Ana”, eveniment autentic contemporan este în plină desfăşurare în acest week-end, ca un omagiu adus singurului lac vulcanic din România, a cărui vârstă este apreciată de specialişti la peste… 10.000 de ani. Manifestarea beneficiază de fonduri europene şi are ca obiectiv promovarea turismului românesc şi a culturii autohtone.

Evenimentul îşi propune să evidenţieze posibilităţile actuale de agrement asociate acestui loc mirific încărcat de frumuseţi sălbatice şi legende – întreceri cu barca, parcurgerea traseelor turistice, practicarea de scubadiving, concerte, scenă, lumini, sonorizare, foc de artificii, bătaie cu flori, precum şi interactivitate pentru toate vârstele pe apa lacului şi în împrejurimi.

Festivalul „Ziua Lacului Sfânta Ana” se desfăşoară pe malul singurului lac de origine vulcanică din Europa Centrală şi de Est, situat la o altitudine de 946 m în masivul Ciomatu, la 28 km de staţiunea Băile Tuşnad şi la 15 km de Băile Bálványos.

   

Calfele din Evul Mediu vă aşteaptă la Sibiu

Nu Rata!

0Doriţi o incursiune în lumea medievală a vechilor meşteşuguri? Nimic mai simplu! Sibiul este, din nou, gazda atelierelor calfelor călătoare. Şi anul acesta, în perioada 16 iulie - 27 august, strada Cetăţii, între Turnurile Olarilor şi Dulgherilor, găzduieşte, în văzul tuturor, numeroase şi interesante tehnici meşteşugăreşti tradiţionale, evenimentul prilejuind şi un schimb viu de experienţă între calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa şi prea rarii, dar neîntrecuţii meseriaşi români care păstrează tradiţiile. În cadrul atelierelor de lucru vor fi prezente calfe de diferite meserii precum pietrari, dulgheri, tâmplari, fierari.

   

Expoziţie de caligrafie japoneză la Muzeul Ţăranului Român

Nu Rata!

afis-caligrafie-japonezaMuzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă miercuri, 18 iulie 2012, de la ora 18.00, la Sala Foaier, la vernisajul expoziţiei de caligrafie japoneză realizată de Rodica Frentiu, „Meditaţiile pensulei”.

Seria de caligrame concepute în stilul artei caligrafice japoneze se deschide cu o meditaţie asupra timpului şi spaţiului, asupra vieţii şi morţii, asupra frumuseţii lucrurilor simple şi trecătoare…

Urmand calea caligrafiei în care tuşul, pensula şi hârtia devin componente ale reflecţiei asupra lumii, exerciţiul spiritual propus îşi găseşte împlinirea prin tonalităţi şi expresii grafice specifice, în ritmul unei respirări. Concomitent, arta pictorială şi verbală, caligrafia japoneză este arta liniei în mişcare, ce armonizează expresia poetică şi pe cea artistică într-o reprezentare unică a eternităţii clipei.

   

VACANŢĂ/ „Muzeul copiilor” la Parcul Bucov

Nu Rata!

muzeucopiiMuzeul memorial "Constantin și Ion Stere”, din Parcul ”Constantin Stere” Bucov, demarează, începând cu data de 20 iulie 2012, programul de vacanță ”Muzeul Copiilor”.
Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 13 ani sunt așteptați la muzeu, in fiecare zi de marti, miercuri, joi, vineri si sambata, incepand cu ora 10.00,
pentru a participa la atelierele de pictură și desen, vor descoperi împreună cu personalul muzeului povestea pâinii, vor pătrunde în frumoasa lume a basmelor românești și a legendelor istorice și vor confecționa colaje și jucării prin tehnica origami. Mai multe pe www.actualitateaprahoveana.ro.

   

Page 66 of 67