Friday, September 20, 2024
   
Text Size

Body arts

Bucharest 3rd TATTOO CONVENTION

Body arts

afis conventie

 

International Tattoo Convention Bucharest 2012/ Luna octombrie, luna tatuajelor!

Body arts

afis conventieTurbohalle - o fostă hală industrială, transformată în cel mai mare spaţiu creativ din Bucureşti, găzduieşte, în perioada 12-14 octombrie 2012, cea de-a treia ediţie a Convenţiei Internationale de Tatuaje!

Aşa cum au obişnuit publicul interesat, organizatorii Convenţiei Internaţionale de Tatuaje Bucureşti 2012, afirmă pe bună dreptate că luna octombrie devine „luna tatuajelor”, prin cea mai mare intrunire a tatuatorilor din ţară, eveniment dedicat acestei arte, dar nu în ultimul rând body piercing-ului şi body painting-ului.

„Vom vedea împreună cele mai reuşite tatuaje realizate la Convenţie, de către artişti profesionişti cu o tehnică bine exersată, atât din ţară, cât şi de peste hotare, într-un adevărat maraton de concursuri”, afirmă Costi, organizatorul evenimentului.

Timp de trei zile, Turbohalle devine locul în care te vei simţi confortabil, de unde vei putea cumpăra accesorii sau haine din domeniu, toate acestea într-o atmosferă de voie bună, cu muzică şi concerte exact pe măsura evenimentului, alături de nenumărate alte surprize.

   

Un tatuaj vechi de 2.500 de ani i-a pus pe gânduri pe arheologi. Secretele unei prinţese

Body arts

tatuaj mumieMumia unei prinţese, perfect conservată în solul înghetat din Siberia, le-a oferit specialiştilor posibilitatea să analizeze unul din cele mai vechi tatuaje din lume.

Mumia tinerei care a murit la vârsta de aproximativ 25 de ani a fost găsită alături de trupurile a doi soldaţi, conservaţi natural în solul îngheţat din platoul Ukuk, în Munţii Atlai din Siberia, la altitudinea de 2.500 de metri.

Cei trei aparţin culturii Pazyryk, care a înflorit aici, în urmă cu 2.500 de ani, şi a fost chiar menţionata de istoricul grec Herodot, în secolul al V-lea.

Natalia Polosmak, cea care a descoperit rămăşiţele tinerei botezate „prinţesa Ukuk” se declara uimită de aspectul tatuajului acesteia.

Tehnica este similară celei folosite în prezent, iar faptul că desenul este făcut pe umărul stang, locul peferat şi în prezent pentru primul tatuaj, arată că obiceiurile şi gusturile oamenilor nu s-au schimbat foarte mult.

   

TATUAJELE DACILOR/ De la semne de nobleţe la podoabe

Body arts

tatuajeDaciaCu siguranţă, suntem precursorii artei tatuajului, iar pentru strămosii noştri, cei care au trăit în spaţiile pe care le locuim noi astăzi, tatuajele aveau încărcătura simbolică a nobleţei, a unui statut social deasupra plebei (cumva la polul opus al interpretărilor şi prejudecăţilor din vremurile noastre).

Demn de reţinut este că numeroase descoperiri arheologice au scos la iveală existenţa tatuajului complex pe teritoriul tracilor, în urmă cu mai multe mii de ani. Dovezile apar încă din epocile neolitică, a bronzului şi a fierului. Vechimea lor ne face să abordăm, din nou, tema emblemelor totemice, de data acesta exact în spaţiul strămoşilor noştri.

   

Revista Romanian tattoo news

Body arts

Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo
Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo
Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo
Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo Revista Romania Tattoo

   

Page 3 of 3