Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Ştiinţele Pământului au adus o medalie de argint la Sibiu

Oameni printre noi

paul vacariu sibiuPaul Văcariu, elev al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr" din Sibiu, a obţinut medalia de argint la cea de-a şasea ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului. Concursul a avut loc la Olavarria, în Argentina, în perioada 7 - 13 octombrie.
Echipa elevilor români a cucerit în total patru medalii: două de argint şi două de bronz, conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei.


Cele două medalii de argint au intrat în posesia lui Paul Văcariu (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" din Sibiu) şi a lui Andrei Moldovanu (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu" din Cluj-Napoca).
Ana-Isabelle Carmen Florea (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Constantin Octavian Puiu (clasa XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) au fost medaliaţi cu bronz.
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad - IESO) constă în două probe, una teoretică şi alta practică. La actuala ediţie au participat peste 70 de elevi din 18 de ţări.
Cine e Paul Văcariu
Vine din Tocile, comuna Sadu din judeţul Sibiu, urmează în prezent cursurile specializării de matematică-informatică a Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr" şi se conduce după principiul potrivit căruia totul este posibil dacă există voinţă şi determinare.
Socializare, răbdare şi inteligenţă. Acestea ar fi trăsăturile care creionează portretul lui Paul. Ceea ce îl caracterizează cel mai mult, însă, este exactitatea. Raţiunea l-a introdus în lumea ştiinţelor, care i-a adus numeroase participări la concursuri si olimpiade. Primul său pas în această sferă l-a făcut în clasa a IV-a, atunci când a început să meargă la olimpiadele de matematică. În clasa a VIII-a, a plusat şi şi-a încercat norocul la Olimpiada de Fizică, ajungând la faza judeţeană. Dezamăgirea i-a fost mare atunci când a văzut că se află primul sub linia de calificare la etapa naţională, însă acest lucru nu l-a descurajat, ci l-a ambiţionat să descopere tainele fizicii în anii ce au urmat. Astfel, în clasa a IX-a, Paul a participat din nou la olimpiadă, de data aceasta ajungând la faza naţională reuşind să obţină o menţiune.
O minte brici, un copil sincer, un model pentru colegii săi şi o mândrie pentru tradiţia liceului sibian care îi călăuzeşte paşii.
(sursa: www.sibiul.ro)

Add comment


Security code
Refresh