Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Muzică uşoară din anii '60 / Mircea Tiberian şi Nadia Trohin

Muzică

Afis TiberianCasa Avramide din Tulcea așteaptă nostalgicii anilor '60, fanii jazzului și iubitorii de muzică bună, la Concertul Aleea Cosmonauților, noul proiect cu semnătura Mircea Tiberian.

Biletele se pot procura de la Casa Avramide, str. Progresului, nr. 32. Rezervari la tel. 0240 513231, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Prețul unui bilet, care include vizitarea colecțiilor de la Muzeul Casa Avramide: 25 lei.

Pianist şi compozitor român de jazz, Mircea Tiberian a absolvit, în 1980, Conservatorul din Bucureşti. Debutează în 1974 la Festivalul Internaţional de jazz de la Sibiu, fiind ulterior membru al Teatrului Muzical 'Ion Vasilescu' din Bucureşti.


mircea-tiberian-si-nadia-trohinÎn perioada 1990-1993 este membru al 'Romanian Big Band', iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel.
Experienţa artistului nu s-a limitat doar la nivelul muzical, ci s-a extins şi spre cel academic, fiind lector la Universitatea de Muzică din București, la secția de jazz pe care, de altfel, a și înființat-o în 1990.
Printre premiile obținute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziție jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociația de jazz Napocensis, 2001).
Discografia sa cuprinde : 'Magic Bird', 'Never Ending Story', 'Working Underground', 'Alone in Heaven', 'Hotel of Three Beginnings', 'Back To My Angel', 'Eleven', 'Viața lumii' și 'Trei lumini'. Acestora li se mai adaugă patru discuri împreună cu grupul 'Interzone', al cărui co-leader este Mircea Tiberian, alături de Maurice de Martin.

Nadia Trohin s-a născut în Chişinău, unde între 2001-2004 a fost solista grupului Millenium, cu care a lansat două albume ("Fata sihastră", "Creştini, Crăciunul a sosit") şi alături de care a obţinut Premiul III la Festivalul-Concurs "Cerbul de Aur" Braşov, premiul I la Festivalul Internaţional "Slavianskyi Bazar", Vitebsk.
Debutează în jazz în 2010 când obţine Premiul pentru cea mai bună trupă "Nadia&Friends" la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş. În acelaşi an a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, clasa maestrului Mircea Tiberian.
Din 2011 face parte din proiectul "La margine de Bucureşti", proiect de muzică românească interbelică şi jazz, conceput de către Mircea Tiberian şi care a rezultat cu un disc apărut la SoftRecords 2011, pentru înregistrarea căruia a colaborat cu contrabasistul Chris Dahlgren şi percuţionistul Maurice de Martin.
Muzicienii de jazz alături de care a mai cântat: John Betch, Olah Peter, Gyorgy Jeszenszky, George Natzis, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Liviu Butoi, Cătălin Răzvan, Pedro Negrescu, Alex Man, Michael Acker.

Add comment


Security code
Refresh