Friday, May 24, 2024
   
Text Size

MARATONUL VINULUI 2012, pe 15 iulie, la Urlaţi!

Nu Rata!

maratonul-vinuluiCea de-a doua ediţie a Maratonului Vinului va avea loc pe 15 iulie, la Urlaţi. 500 de participanţi şi-au anunţat, deja, intenţia de concura la competiţia organizată pentru a încuraja mişcarea şi sănătatea.

Maratonul Vinului, competiţie ciclistă pentru toate gusturile, organizată de Primăria Oraşului Urlaţi în parteneriat cu P&G Urlaţi, a ajuns, anul acesta, la cea de-a doua ediţie. Evenimentul a atras încă de la prima desfăşurare peste 400 de concurenţi care s-au bucurat atât de mişcare şi atmosferă, cât şi de premiile care au fost puse în joc pentru toate categoriile de participanţi.

Ideea evenimentului a venit de la patru pasionaţi de ciclism turistic din Olanda, Belgia şi Marea Britanie (Richard, Jan, Marco şi Sam), care locuiesc şi lucrează în Bucureşti. „Ne dorim să ajutăm la promovarea ciclismului montan, un sport în plină dezvoltare în România. Acum nişte ani, am descoperit oraşul Urlaţi şi dealurile şi viile din împrejurimi, o zonă deseori neglijată în goana nebună spre Valea Prahovei. O zonă care s-a dovedit excelentă pentru ciclismul montan şi locul cel mai apropriat de Bucureşti unde poţi face nişte căţărări adevărate. Profiturile de pe urma Maratonului Vinului vor fi donate în scop caritabil”, declară ei pe site-ul evenimentului care, încă de la prima desfăşurare, a lăsat impresii deosebit de plăcute participanţilor şi a atras zeci de vizitatori din ţările europene.

„Vin concurenţi din toate ţările. Am avut plăcuta surpriză ca, la prima ediţie, să avem zeci de concurenţi din nouă sau zece ţări, care au tratat competiţia noastră cu toată seriozitatea şi dintre care cei mai buni au câştigat locuri importante de pe podium. De exemplu, primele premii de la toate categoriile au fost obţinute de către concurenţi străini”, ne-a declarat Marian Măchiţescu, primarul oraşului Urlaţi.

Anul acesta, la competiţiile organizate în cadrul Maratonului Vinului, s-au înscris deja cicloturişti din Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie.

Maratonul Vinului 2012 cuprinde trei trasee diferite, similare celor pe care s-a desfăşurat prima ediţie a competiţiei, cea de anul trecut. Primul şi cel mai complex traseu are o lungime de 55 kilometri şi o diferenţă mare de nivel, de 1 400 de metri, fiind apreciat la o durată de şase ore. „Este un adevărat test de rezistenţă pentru cicliştii care sunt deja bine antrenaţi, pentru profesionişti”, a mai subliniat Marian Măchiţescu. Cel de-al doilea traseu este destinat cicliştilor de nivel mediu, semiprofesionişti, are o lungime de 30 de kilometri şi o diferenţă de nivel de 700 de metri, timpul estimat pentru parcurgerea lui fiind de trei ore. Este destinat concurenţilor care doresc să se antreneze pentru căţărare la începutul sezonului competiţional.

Ultimul şi cel mai uşor traseu are o lungime de aproximativ 10 kilometri şi este necompetitiv. Traseul Family este destinat părinţilor, copiilor, prietenilor şi tuturor însoţitorilor care au venit să încurajeze concurenţii de pe celelalte rute. Ruta a fost apreciată de organizatori drept „o ocazie perfectă pentru o excursie de o zi”, fiind idfeală pentru cei care doresc să facă o plimbare relaxantă cu bicicleta prin împrejurimile încântătoare ale oraşului Urlați. Traseul Family este realizat pe drumuri în mare parte asfaltate, dar va cuprinde şi porţiuni pietruite sau drumuri rurale, cu trafic redus sau inexistent, cu urcări şi coborâri uşoare. Nu este un concurs, nu va fi cronometrat şi nu se percepe taxă de participare. Participanţii la acest eveniment vor fi conduşi de ghizi care vor pedala în fruntea plutonului. De asemenea, în spatele plutonului, vor fi prezenţi alţi ghizi care se vor asigura că nimeni nu rămâne în urmă. De asemenea, la Maratonul Vinului 2012 pot participa copii de orice vârstă, cu singura condiţie pentru cei sub 12 ani de a fi însoţiţi de un părinte sau tutore, iar pentru cei peste 12 ani de a deţine acordul scris al reprezentanţilor legali pentru participarea la competiţii.

După sosire, până la festivitatea de premiere a participanților din cursele competitive (35 şi 55 km), atmosfera va fi întreţinută de clovni, muzică antrenantă şi activităţi pentru copii.

Recomandări pentru participanţi

Participanţii la competiţii sau la plimbarea pe Traseul Family trebuie să deţină cască de protecţie, bidon cu apă, ochelari pentru protecţie împotriva insectelor şi prafului şi cremă de protecţie solară. Mai multe despre înscriere găsiţi pe http://maratonulvinului.ro.

Add comment


Security code
Refresh