Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Cea mai scumpă vacanță din lume costă un milion de lire sterline și include un sejur în România

Cu traista-n băţ

126Un site britanic care promovează produse de lux, VeryFirstTo, a creat un pachet turistic despre care se spune că este cel mai scump din lume, mai exact, un circuit de doi ani pentru a vizita cele 962 de monumente patrimoniu UNESCO din toată lumea (distribuite în 157 de țări), al cărui preț este de 990.000 de lire sterline.

 

 

 

 

Itinerariul complet include opriri la faimoase atracții turistice precum Taj Mahal sau Machu Picchu, precum și situri mai puțin cunoscute, dar extraordinar de frumoase, precum ferma pictată din Halsingland (Suedia). Și pentru că tariful sejurului este destul de piperat, turiștii vor putea călători la business class atunci când există locuri disponibile. Nici la capitolul cazare, oferta britanicilor nu este mai prejos. Printre unitățile de cinci stele la care vor înopta turiștii se numără George V (Paris), The Plaza (New York), Ritz-Carlton (Moscova), Cipriani Hotel (Veneția) și Taj Palace (Mumbai).

Pentru că și țara noastră are locuri care țin de patrimoniul UNESCO, turiștii vor face o vizită și prin România. Circuitul include câteva zile în Delta Dunării, la mănăstirile din Moldova, Horezu, la bisericile fortificate  din Transilvania, la fortăreața dacică de la Orăștie, respectiv vizitarea centrului istoric al Sighișoarei și a bisericiilor din lemn din Maramureș.

La finalul călătoriei, suma de 5.000 de lire sterline (din fiecare vacanță achiziționată) va fi donată UNESCO pentru întreținerea patrimoniului.

sursa: Capital

 

 

 

 

Add comment


Security code
Refresh