Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Piedici în exprimare

Viaţa ca o artă308833 521366507873795 1443499504 nPrea marea delicateţe sau pur şi simplu laşitatea devin cu siguranţă piedici în exprimarea părerilor sau a deciziilor luate la un moment dat. Dacă pe de o parte putem provoca multă durere printr-un astfel de comportament confuz, este tot atât de adevărat că nici viaţa noastră nu va deveni prea uşoară, în raporturile cu ceilalţi. A asculta şi a accepta că alţii sunt diferiţi este un aspect educabil, care ne poate facilita comunicarea, dar şi succesul personal în diferite domenii de activitate.

De multe ori suntem deranjaţi de modalităţile de exprimare ale cuiva fără să mai fim atenţi la mesaj, singurul de fapt care ar trebui să conteze. Zicerea românească „vorba dulce mult aduce” pune accent pe faptul că oamenii sunt prea puţin atenţi la cele spuse de interlocutor, dacă acesta nu va şti să îşi îmbrace ideile într-o formă plăcută. Este doar o constatare, dar şi un sfat, de care este bine să ţinem seama, mai ales în societate, unde oamenii sunt prea puţin dispuşi la toleranţă.

Cei care au reuşit să treacă peste această barieră de comunicare, fiind atenţi la mesaj şi mai puţin la formă, vor căpăta o experienţă de viaţă mult mai mare ca a altora, fiind totodată scutiţi de multe suferinţe.

autor, Camelia Radu

Add comment


Security code
Refresh