Monday, November 23, 2020
   
Text Size

Steaua de sticlă, un spectacol ca un basm

Teatru Film

steaua de sticlaRecent, publicul Operei Naţionale Române din Timişoara a participat la spectacolul „Steaua de Sticlă", de Dan Ardelean. Feeria muzicală pe un libret semnat de Silvia Keerim, a însemnat o sărbătoare sonoră, la început de primăvară.

„Steaua de sticlă" este o istorioară care a prins viaţă pe scena Operei Naţionale din Timişoara, în premieră mondială, pla sfârşitul anului trecut. „Este o poveste cu nouă poveşti, o poveste în care sunt protagoniste mai toate personajele cunoscute din basmele pentru cei mici", a spus Marina Emandi Tiron, regizoarea spectacolului, pentru tmpress.ro.

Spectatorii au avut parte de surprize muzicale şi personaje care mai de care mai interesante şi haioase. Nu lipsesc Albă ca Zăpada, Fram ursul polar, Pasărea măiastră, dar nici zmeul, de data aceasta unul simpatic.
Toate îşi spun povestea în cadrul scenografic creat de Geta Medinschi. Muzica spectacolului „Steaua de sticlă" poartă semnătura lui Dan Ardelean, iar libretul, cea a Silviei Kerim.

„Un spectacol ca un basm, în care dansul, basmul, regia... toate la un loc sunt o metaforă a copilariei. Ideile şi transpunerea scenică te duc pe aripile poveştilor, te întorc în lumea nevinovată a celei mai fragede vâsrte. Am trăit un spectacol care m-a făcut din nou copil. Merită văzut, savurat, atât de copii, de adolescenţi, dar şi de adulţi. Vezi spectacolul şi uiti de griji, eşti acolo, împreună cu toate personajele îndrăgite, faci parte din poveste!", ne-a declarat, după spectacol, un critic de teatru.

Add comment


Security code
Refresh