Friday, July 04, 2025
   
Text Size

Teatru Film

Antique Market îşi deschide porţile la Romexpo

Nu Rata!

antique marketÎn perioada 12-15 septembrie, la ROMEXPO are loc Târgul de Obiecte de Artă şi Antichităţi „Antique Market”. Cea de a VII-a ediţie a manifestării este găzduită la Pavilionul CIII.

La Târgul de Obiecte de Artă şi Antichităţi „Antique Market” sunt expuse pentru vizionare, evaluare şi vânzare, piese de mobilier şi decoraţiuni interioare, artă plastică, obiecte personale şi de colecţie, argintărie şi porţelanuri, bijuterii vechi, jucării, vehicule de epocă şi multe altele.

Organizatorii şi-au propus ca pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului, târgul să reprezinte locul de întâlnire atât al artiştilor cât şi al pasionaţilor de artă şi colecţionarilor. Publicul va avea ocazia să urmărească pictori profesionişti la lucru, dar şi restauratori de mobilă sau de obiecte de artă vechi. Doritorii vor putea cumpăra sau admira obiecte de colecţie inedite, icoane, tablouri şi multe altele, într-o etalare fabuloasă de mărturii din trecut.

 

Paradisul Culinar Indonezian la Sibiu

Nu Rata!

bucate-indonezieneAmbasada Indoneziei aduce la Sibiu, în această săptămână, un eveniment cu totul aparte, destinat tradiţiilor gastronomice din această ţară. Manifestarea se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie şi va include atât evenimente destinate bucătarilor sibieni, dar şi publicului larg.

În data de 14 septembrie, în curtea Muzeului Brukenthal, cu începere de la ora 16.00, bucătarii din Indonezia veniţi special la Sibiu pentru acest eveniment, dar şi bucătarii sibieni care au participat la cursul de instruire organizat de specialiştii străini, îşi vor prezenta preparatele publicului care doreşte să participe la expoziţia culinară intitulată Paradisul Culinar Indonezian.

Pe 15 septembrie, lângă lacul din Muzeul Civilizaţiei Populare Astra, doi maeştri bucătari indonezieni vor face o demonstraţie a măiestriei lor în pregătirea de bucate indoneziene. Publicul se va bucura şi de un spectacol de muzică şi dans tradiţional indonezian.

În urma unei întâlniri dintre primarul Klaus Iohannis şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Indonezia, Marianna Sutadi, Primăria Municipiului Sibiu va fi partener al acestui eveniment inedit.

   

EVENIMENTELE ZILEI/ 11 septembrie

Nu Rata!

atentate WTC1649 - Sub conducerea lui Oliver Cromwell, încep incursiunile puritanilor englezi împotriva rebelilor irlandezi. Masacrul de la Drogheda.

1851 – Emigraţia română a aderat la Comitetul Central Democratic European de la Londra. Dimitrie C. Brătianu, reprezentantul României, a fost cel care a semnat actul de adeziune.

1853 - Pentru prima dată, se utilizează telegraful electric.

1873 - În Petersburg, pe strada Odesei, au fost aprinse primele lămpi electrice.

1878 - Agenţia diplomatică română de la Viena este ridicată la rangul de legaţie, prima legaţie a României în străinătate.

2001 - Peste 3.000 de oameni îşi pierd viaţa în atacurile teroriste din 11 septembrie din SUA. În atentatele teroriste, de o amploare fără precedent, de la New York şi Washington, DC, au fost distruse turnurile gemene din complexul comercial World Trade Center (WTC) din New York şi o parte din clădirea Pentagonului din Washington D.C., care adăposteşte Departamentul Apărării şi Statul Major General al Forţelor Armate ale SUA.

   

Boema 33, joi - 13!!!

Nu Rata!

563028 384700501601236 1497033475 n

   

EVENIMENTELE ZILEI/ 10 septembrie

Nu Rata!

avram-iancu1868 - A început construirea Gării de Nord din Bucureşti, inaugurată la 13.09.1872.

1914 - Trupele generalului Joseph Joffre obţin victoria de la Marna, în faţa trupelor germane, salvând Parisul de o invazie iminentă. Bătălia de pe Marna, desfăşurată între 5 şi 12 septembrie, a fost una dintre cele mai mari confruntări din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. A doua bătălie de la Marna, începută la 15 iulie 1918, a reprezentat ultima mare ofensivă a armatei germane, blocată de contraofensiva forţelor Antantei.

1919 - S-a semnat, la Saint Germain-en-Laye, Tratatul de Pace între Puterile aliate şi asociate şi Austria. Articolul 59 stipulează că Austria renunţă în favoarea României la toate drepturile asupra părţii fostului Ducat al Bucovinei, recunoscându-se, astfel, unirea Bucovinei cu România.

1939 - Al Doilea Război Mondial. Guvernul german atrage atenţia guvernului român că acordarea de azil politic guvernului polonez „ar constitui o violare a neutralităţii”. Cu asentimentul primului-ministru, Grigore Gafencu, ministru de Externe, respinge această interpretare, declarând: „obligaţiunile noastre de neutralitate nu ne-ar impiedica să acordăm azil unor refugiaţi politici izolaţi, dacă aceştia s-ar abţine de la orice activitate politică pe teritoriul nostru”.

1957 - Preşedintele Consiliului de Miniştri al României adresează mesaje şefilor guvernelor Albaniei, Bulgariei, Greciei, Iugoslaviei şi Turciei în legătură cu dezvoltarea colaborării şi prieteniei între ţările din zona Balcanilor. În mesaj se propune convocarea unei Conferinţe la nivel înalt a acestor state în vederea încheierii unui Tratat pentru transformarea Balcanilor într-o zonă a păcii şi prieteniei.

1989 - Deschiderea „Cortinei de Fier”. Ungaria şi-a deschis graniţele permiţând zecilor de mii de refugiaţi est-germani să părăsească ţara cu destinaţia Germania de Vest.

   

Page 259 of 277