Monday, November 23, 2020
   
Text Size

Actorii sibieni prezintă fragmente din istoria României, la Luxembourg

Teatru Film

BalulActorii Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu prezintă vineri, 25 ianuarie, fragmente din istoria României pe scena Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette din Luxembourg.


Sibienii pun în scenă spectacolul „Balul", în regia lui Radu Alexandru Nica. Cu ajutorul dansului şi a muzicii, regizorul prefigurează, pe scurt, istoria României, din anii 1920 în anii 2000, concepţia pornind de la ideea unui spectacol al companiei Théâtre du Campagnol şi preluată mai apoi de regizorul italian Ettore Scola în filmul „Le Bal "(1983).
Alexandru Nica a ales să folosească pentru prima dată în spectacolele sale muzica româneasca tocmai pentru a ajuta povestea să meargă mai departe în contextul în care în spectacol nu exista text vorbit.
„Montarea de la Sibiu se concentrează pe poveşti personale construite pe fiecare decada ilustrata, având ca elemente definitorii coregrafia lui Carmen Coţofana, cele 100 de costume ale Mariei Miu, decorul lui Helmut Stürmer şi muzica lui Vasile Sirli", anunţă surse din cadrul TNRS Sibiu.
Din distribuţie fac parte actorii Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Florin Cosulet, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Rata, Raluca Iani şi Pali Vecsei.

Reprezentaţia sibienilor de la Luxemburg are loc la invitaţia directorului Teatrului din Esch, regizorul Charles Muller, apropiat al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi care s-a implicat activ într-o serie de acţiuni de strângere de fonduri pentru sprijinirea Teatrului Naţional din Sibiu, care a suferit pagube importante în urma incendiului din septembrie 2011, de la Hala Simerom.

Add comment


Security code
Refresh