Wednesday, April 24, 2024
   
Text Size

Ploieştiul, prezent la Young Scientists Conference - Kiev

Oameni printre noi

5Studenţii români se remarcă, din nou, la conferinţele internaţionale de cercetare. Cea mai recentă participare a avut loc în Kiev, iar din unica echipă de cercetători de la Facultatea de Fizică Bucureşti, prezentă la Young Scientists Conference, face parte şi un ploieştean.

Recent, un grup de studenţi de la Facultatea de Fizică de la Universitatea din Bucureşti, a reprezentat România la Young Scientists Conference, care a avut loc la Kiev. „România a fost prezentă la Kiev prin două proiecte. Unul dintre ele a fost prezentat de către grupul nostru de studenţi, coordonat de către masterandul Alin Paraschiv, al doilea aparţinând altei echipe a aceluiaşi coordonator”, ne-a declarat Sebastian Radu, unicul ploieştean din echipa de studenţi care a reprezentat România la YSC - Young Scientists Conference.

„Proiectul nostru s-a numit «Contribuţia jeturilor coronale la vântul solar lent». Practic, am urmărit să determinăm fluxul mediu de particule provenite de la soare. Studiul nostru s-a bazat pe anumite cercetări pe care le-am efectuat, în primul rând pentru a descoperi sursa vântului solar, până acum existând numai speculaţii, una din posibilele surse fiind jeturile solare. Până acum, în catalogul internaţional erau menţionate numai 500 de jeturi anual, însă anul trecut o echipă de studenţi coordonată de masterandul Alin Paraschiv a determinat existenţa a peste 10.000 de jeturi. Pentru acest proiect am folosit date de la NASA”, ne-a mai spus Sebastian. Proiectul a fost prezentat la conferinţă de Diana-Mihaela Dragomirescu, la realizarea lui participând Sebastian Radu, Lucian Stan, Cristian Ivan şi Dana Camelia Tălpeanu.

„Pentru noi nu a fost numai o participare la o întâlnire internaţională de profil, ci şi o excursie la Kiev pe care nu o vom uita. Oraşul oferă nenumărate puncte de vizitare, muzee şi alte obiective turistice pe acre am profitat să le vedem. Cercetările noastre vor continua, cu speranţa unei contribuţii, în timp, la ceea ce înseamnă astronomia românească”, a încheiat Sebastian.

Add comment


Security code
Refresh