Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Află ce nu ştiai despre patrimoniul natural al României

Literatură

Patrimoniul-natural-al-RomanieiLucrarea Patrimoniul Natural al României, realizată de Petru Lificiu, reprezintă o prezentare unică a zonelor protejate din România, în principal parcuri naţionale, parcuri naturale, rezervaţii ale biosferei, zone de importanţă internaţională, situri naturale ale UNESCO, cât şi monumente ale naturii.

Volumul oferă nu doar o informare corectă, ci şi o lectură încântătoare. În plus, sutele de fotografii provenind de la unii dintre cei mai valoroşi fotografi români transformă această carte într-un adevărat album de artă, mai ales că şi execuţia tipografică, atât pentru ediţia în limba româna, cât şi pentru cea în limba engleză, este impecabilă.
Apărută sub egida Forumului Ecologiştilor din România, lucrarea a fost onorată cu Premiul de Carte al României pe anul 2011, acordat de Consiliul Academic al Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică.
Autorul, Petru Lificiu, fost ministru al Apelor şi Protecţiei Mediului în perioada ianuarie 2002 - iunie 2003, este preşedintele fondator al Forumului Ecologiştilor din România şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare a Energiei.

Add comment


Security code
Refresh