Friday, May 24, 2024
   
Text Size

Copiuţele la BAC sunt demodate! Etnobotanicele îi inspiră pe unii candidaţi

Editorial

etnobotaniceIeri dimineaţă, preşedintele Comisiei de Examinare de la Colegiul Naţional „Al. I Cuza“ din municipiul Focşani, a fost sesizat în legătură cu un fapt inedit. Un elev prins copiind la istorie, a fost descoperit având asupra lui câteva pliculeţe cu… ETNOBOTANICE. Probabil, ca să fie sigur că-i trec emoţiile şi îi vine inspiraţia: să copieze fară să fie depistat.

"L-am surprins umblând în buzunar şi i-a fost găsit un memorator, unde erau materiile la toate disciplinele, mai puţin istorie, dar el nu avea voie cu aşa ceva în sala de examen. Astfel, s-a descoperit şi faptul că elevul avea asupra sa şi mai multe pliculeţe împachetate. A fost sesizat jandarmul şi, fireşte, elevul a fost eliminat din examen", a declarat preşedintele Comisiei de Examinare de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza", prof Mihaela Horeangă care a recunoscut că asistă la un caz inedit.

Elevul avea asupra sa nu mai puţin de şase pliculeţe din material plastic conţinând plante uscate mărunţite, de culoare verde închis, dar şi o rolă de hârtie pentru confecţionat ţigarete. Elevul a mărturisit în faţa jandarmilor că are pliculeţele de la un magazin din Constanţa şi că sunt pentru consum propriu. Jandarmii i-au întocmit pe loc dosar penal pentru săvârşirea infracţiunea săvârşită, care i-a stupefiat chiar şi pe dascălii supraveghetori.

Elevul are 17 ani şi este din municipiul Focşani. În urma efectuării verificărilor de către echipajul de jandarmi chemaţi la liceu, s-a stabilit că cel în cauză a săvârşit fapta „susceptibilă a fi” infracţiunea de "cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 4 din Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea, căpitan Florin Hunea.

Încă o dovadă că… societatea, tinerii… „evoluează”?! NU. Încă un pumn în faţa şi aşa scâlciată a învăţământului românesc. Pentru că, să fim sinceri, să vii cu etnobotanice (droguri, pe româneşte!) la Bac, trebuie să ai tupeu maxim, inconştienţă şi lipsă de minimul bun simţ!

Add comment


Security code
Refresh