Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Disciplina iti asigura libertatea

Viaţa ca o artă

4712294 2 644x461 vand-casa-la-tara-cu-gradina-fotografii“Disciplina este o formă de libertate. Este eliberarea de lene şi letargie, eliberarea de aşteptările şi cererile celorlalţi, eliberarea de slăbiciune, frică şi indoială. Disciplina dă posibilitatea unei persoane să îşi descopere individualitatea, puterea interioară şi talentul înnăscut. Şi din acel moment, fiecare devine stăpânul, mai mult decât sclavul, propriilor gânduri şi emoţii.” H.A. Dorfman

Vreau să îţi aduc azi în atenţie aspectul care poate face cea mai mare diferenţă în viaţa ta! Acel ceva pe care toţi

oamenii cu rezultate remarcabile îl au în comun, fară excepţie! Disciplina! De ce ar iubi cineva disciplina? Pare, cel putin la prima vedere, o limitare, o condiţionare autoimpusă. Şi totuşi… dacă te uiţi mai atent, oamenii disciplinaţi sunt cei cu adevarat liberi, iar cei care caută cu orice preţ libertatea sunt cei condiţionaţi şi constrânşi.

 

Îmi place foarte mult definiţia pe care o dă Steve Pavlina: “Disciplina este abilitatea de a te mobiliza să treci la acţiune, indiferent de starea emotională în care eşti.” Iar a trece la acţiune este o caracteristică fundamentală a oamenilor remarcabili. Aceşti oameni de succes mai au cateva trăsături în comun:

 - Livrează ceea ce au promis… de fiecare data!

 - Termină ceea ce au inceput.

 - Devin de la o zi la alta tot mai buni, pentru că studiază şi practică.

 - Au rutine şi ritualuri productive în fiecare zi.

 

Şi dacă te uiţi cu atenţie la fiecare trăsătură enumerată mai sus, din fiecare “ţipă” DISCIPLINA! Niciuna dintre aceste elemente nu ar fi posibile în lipsa disciplinei! În plus, fiecare persoană de succes ştie că dacă nu te controlezi tu, vei fi controlat de circumstanţe!

 

De exemplu:

 - Nu te disciplinezi să iţi plăteşti la timp impozitele, plăteşti amenda pentru întârzieri…

 - Nu te disciplinezi să înveţi limba engleză foarte bine, nu eşti promovat într-o funcţie de conducere…

 - Nu te disciplinezi să mergi la service şi să vezi de ce s-a aprins becul galben de pe bord, într-o zi rămâi cu maşina în drum şi te va costa mai mult timp şi mai mulţi bani, decât daă ai fi acţionat la timp…

 - Nu te disciplinezi să economiseşti 10% în fiecare lună, traieşti fără economii şi cu teama zilei de mâine…

 

… si asa mai departe…

 

autor, Dan Luca

 

Add comment


Security code
Refresh