Monday, June 17, 2024
   
Text Size

Sergiu Paşca, o emblemă românească la Stanford

Oameni printre noi

SERGIU PASCASergiu Paşca, la cei 30 de ani ai săi, poate fi declarat românul anului 2012. Cercetător la Universitatea Stanford, în 2011, a publicat în revista „Nature Medicine" un extraordinar studiu despre autism, lucrarea sa fiind considerată de către specialiştii National Institute of Mental Health printre cele mai importante 10 studii ale anului.

Sergiu Paşca a obţinut, ca urmare a aprecierilor primite pentru laboriosul studiu, Premiul pentru Cercetare Inovativă Postdoctorală, din peste 1400 de cercetători postdoctorali din Facultatea de Medicină Stanford. De asemenea, este titularul premiului „Sammy Kuo" pentru Cel Mai Bun Articol în Neuroştiinţe la Universitatea Stanford, dar şi al prestigiosul premiu-grant internaţional NARSAD.
Sergiu Paşca studiază autismul de 10 ani, încă de când era student al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, iar de patru ani este cercetător postdoctoral la Universitatea americană Stanford, dar şi titular al mai multor articole ştiinţifice pe această temă în reviste internaţionale.

Add comment


Security code
Refresh