Teatru Film
Written by admins Wednesday, 08 August 2012 10:27
Sfârşitul Sinodului convocat de Constantin al V-lea la (10 februarie). A fost condamnat cultul icoanelor şi s-a hotărât distrugerea acestora (mişcarea iconoclastă).
1570 - Sfârşitul celui de-al III-lea război civil din Franţa, prin Pacea de la Saint Germain. A fost acordată libertatea cultului protestant.
1826 - Mitropolitul Moldovei, Veniamin Costachi hotărăşte ridicarea Catedralei mitropolitane de la Iaşi, unde, din anul 1889, se află racla cu cinstitele moaşte ale Cuvioasei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei
1870 - A avut loc mişcarea antidinastică de la Ploieşti, condusă de Alexandru Candiano Popescu, cunoscută drept Republica de la Ploieşti.
1871 - Se încheie, la Bucureşti, Convenţia telegrafică romano - austro – ungară (abrogând - o pe cea din 1865).
1889 - Prin Înalt Decret Regal 2073 s-a înfiinţat, pe lângă Marele Stat Major al Armatei Române, o Şcoală Superioară de Resbel, în prezent Academia de Înalte Studii Militare.
1900 - Prima ediţie a „Cupei Davis”
1940 - A fost declanşată ofensiva aeriană germană asupra Angliei.
1941 - Întâlnirea Roosevelt - Churchill din Insulele Newfoundland. A fost adoptată „Charta Atlanticului”.
1945 - URSS a declarat război Japoniei. Armata Roşie a ocupat Manciuria, Coreea de Nord și Sahalinul.
1945 - La Londra se semnează un acord între marile puteri aliate privind urmărirea și pedepsirea criminalilor de război nazişti în cadrul unui Tribunal militar internaţional. La 2 noiembrie 1945, tribunalul şi-a început lucrările la Nürnberg
Written by admins Tuesday, 07 August 2012 11:39
Mijlocul lunii august readuce în prim-planul manifestărilor culturale consacrate FânFest, la Roşia Montană. În acest an, Marius Vintilă ni se alătură la FânFest ca MC al festivalului.
Iată principalele evenimente incluse în actuala ediţie a festivalului:
Written by admins Tuesday, 07 August 2012 07:07
1848 - A murit Jons Jakob Berzelius, chimist suedez, unul dintre fondatorii chimiei moderne (n. 20.08.1779).
1858 - Semnarea Convenţiei de la Paris (27 - 12 august), care prevedea că cele două ţări române se vor numi Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti, fiecare cu domnitor, guvern şi adunare legiuitoare proprii şi prin care erau desfiinţate privilegiile boiereşti.
1864 - Înfiinţarea Primăriei Bucureşti. Primul primar ales a fost Barbu Vlădoianu.
1866 - A început construcţia căii ferate Bucureşti-Giurgiu, primul drum de fier din România.
1922 - Acţiunea grevistă a muncitorilor de la Fabrica de Vagoane Astra din Arad.
1940 - A fost încheiat acordul dintre Churchill şi De Gaulle privind organizarea Forţelor Franceze Libere.
1970 - La Iaşi s-a inaugurat „Casa Dosoftei”, care adăposteşte secţia de literatură veche a Muzeului Literaturii din Iaşi.
1956 - Accidentul de la Cali, Columbia. Un convoi militar care transporta combustibil, muniţie şi explozibil a explodat în plin centrul oraşului. S-au înregistrat 1200 de victime.
1997 – „Ziua I-îi” a reformei structurale în România. Într-o conferinţă de presă, premierul Victor Ciorbea a prezentat o listă cu 17 societăţi comerciale care trebuiau închise începând de a doua zi, ceea ce nu s-a întâmplat.
Written by Iuliana Radu Tuesday, 07 August 2012 05:54
E simplu, da?
Written by Iuliana Radu Monday, 06 August 2012 16:50
Prof. Dr. Lothar Seiwert este cel mai cunoscut expert european în domeniul managementului timpului și al vieţii, specializat în menţinerea echilibrului între muncă și viaţă. În ultimii ani, el a primit numeroase premii pentru activitatea sa, printre care Benjamin-Franklin Preis și Life Achievement Award, un premiu pentru întreaga activitate acordat de German Speakers Association.
Lumea noastră a devenit din ce în ce mai solicitantă: internet, e-mail, messenger, SMS, smartphone; din ce în ce mai mulţi oameni au sentimentul că dispun de prea puţin timp. Se simt stresaţi, sub presiune.
Gata cu agendele pline de întâlniri, gata cu interminabilele liste „De făcut"! Cu ajutorul acestei cărţi, vei învăţa să acţionezi mai relaxat, independent de presiunea timpului. Autorul semnalează șapte idei greșite pe care ni le facem despre timp, și ne ajută să identificăm relaţia noastră cu timpul în funcţie de tipul de personalitate:
tipul turbo,
tipul inventiv,
tipul managerului
tipul pedant.
Pentru fiecare dintre aceste tipuri, autorul oferă soluţii de gestionare mai bună a timpului, pentru o viaţă mai echilibrată și mai eficientă.
Cuprins
Prefaţă de Werner Tiki Küstenmacher
Scăpaţi de balast!
More Articles...
Page 270 of 277