Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

LICEUL DE ARTĂ PLOIEŞTI: O nouă etapă de SELECŢIE PENTRU CLASA I

Nu Rata!

Liceul de Arta PloiestiLiceul de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti organizează, în luna mai, o nouă etapă de selecţie a copiilor pentru clasele vocaţionale de Muzică. VEZI CALENDARUL ŞI VÂRSTA DE PARTICIPARE.

În urma primei etape de înscriere în clasa I, la Liceul de Artă „Carmen Sylva" din Ploieşti, numărul locurilor disponibile pentru micii şcolari nu a fost ocupat în totalitate. Drept urmare, colegiul a obţinut aprobarea Inspectoratului Şcolar Prahova de a mai organiza încă o etapă de selecţie în clasele I.

„Cea de-a doua etapă de selecţie a copiilor pentru clasa I va avea loc în data de 17 mai, la ora 10.00. Selecţia este dedicată numai elevilor care sunt, în momentul acesta, la clasa pregătitoare, pentru că legea nu ne permite să-i înscriem, în acest moment, decât pe aceşti copii", ne-a declarat Teresa Sandu, directorul Liceului de Artă din Ploieşti.

Noua etapă de selecţie va avea loc pentru ocuparea celor 16 locuri rămase libere la clasa I a Liceului de Artă, jumătate pentru clasa de vioară, jumătate pentru clasa de pian. Selecţiile pentru clasele de arte plastice sunt organizate numai pentru copiii care au ajuns la vârsta de gimnaziu, respectiv de la clasa a V-a.

Metodologia înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014 precizează că în clasa I vor fi înscrişi copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2013 inclusiv şi, numai cu evaluare psihosomatică, acei copii care împlinesc 7 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie 2013.
Cei mai mulţi dintre aceşti copii se află, în prezent, în clasa pregătitoare şi numai foarte puţini în clasa I. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Prahova, doar 331 de preşcolari aflaţi acum în grupa mare se vor înscrie, de anul viitor, direct în clasa I pentru că vârsta le permite. Dintre aceştia, 24 se află în Ploieşti şi 17 în Câmpina, restul fiind copii din mediul rural. Acesta este şi motivul pentru care, în Prahova, nu vor fi organizate noi clase I pentru copiii absolvenţi de grupă mare, aceşti preşcolari urmând să fie acceptaţi, de anul viitor, în clasele I provenite din actualele clase pregătitoare.

Părinţii ai căror copii frecventează, anul acesta, grupa mare şi care împlinesc 6 ani până la 31 decembrie 2013, nu-i pot înscrie pe micuţi decât în clasa pregătitoare, oricât de talentaţi ar fi la diverse activităţi artistice. Ministerul Educaţiei a considerat că aceşti preşcolari sunt prea mici pentru a face faţă testelor vocaţionale ale clasei I, motiv pentru care ei vor ajunge, indiferent de opţiunile părinţilor, în clasa zero. Abia de la finalul anului şcolar viitor, ei vor putea participa la selecţiile vocaţionale pentru clasa I.

DETALII asupra PROGRAMĂRILOR la selecţia copiilor în vederea înscrierii pentru clasa I la specialitatea Muzică, puteţi obţine de la LICEUL DE ARTĂ „CARMEN SYLVA" PLOIEŞTI, tel. 0244.525.786 sau de la sediul unităţii de învăţământ, strada Bobâlna, nr. 44.

Add comment


Security code
Refresh