Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

Noi colecţii în patrimoniul filatelic: Timbre cu aparate foto

Rădăcini

noi-colectii-in-patrimoniul-filatelic-aparate-fotoContinuând seria emisiunilor tematice, Romfilatelia aduce în atenţia tuturor colecţionarilor pasionaţi de tehnica fotografică o emisiune de mărci poştale dedicată acestui domeniu, intitulată „Obiecte de colecţie - Aparate foto".

De vineri, 29 martie 2013, emisiunea de mărci poştale „Obiecte de colecţie - Aparate foto" va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Timbrele emisiunii ilustrează aparate foto de epocă aparţinând colecţiei Muzeului Tehnic din Bucureşti, două dintre acestea fiind donate de întemeietorul muzeului, Dimitrie Leonida şi de soţia acestuia, Iulia Leonida.

Seria cuprinde şase timbre pe care sunt reproduse imagini deosebite ale aparatelor foto de colecţie:

- Timbrul cu valoarea nominală de 0,50 lei ilustrează aparatul de fotografiat cu burduf Goldmann ( Austria ), realizat în jurul anului 1900.

- Marca poştală cu valoarea nominală de 0,80 lei înfăţişează aparatul de fotografiat Manufacture D'optique E. Suter, Bale (Elveţia), produs în al doilea deceniu al secolului XX şi donat muzeului de Iulia Leonida.

- Pe timbrul cu valoarea nominală 1,40 lei este reprezentat aparatul de fotografiat Plaubell Makina ( Germania ), datând din al doilea deceniu al secolului XX.

- Aparatul de fotografiat Ernemann Tropen-Klapp (Germania), fabricat în al treilea deceniu al secolului XX şi aparţinând întemeietorului Muzeului Tehnic, Dimitrie Leonida, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,00 lei.

- Marca poştală cu valoarea nominală de 2,10 lei prezintă aparatul de fotografiat Balda Pontina (Germania), produs în deceniul patru al secolului XX. Pe timbrul cu valoarea nominală de 14,50 lei este ilustrat aparatul de fotografiat Welta (Germania), realizat în al patrulea deceniu al secolului XX.

Alături de cele 6 timbre, emisiunea este completată de plicul prima zi a emisiunii, pe care este reprodus aparatul de fotografiat Rolleiflex (Germania), fabricat în anul 1961, iar ca formă de machetare au fost folosite coli de 28 de timbre şi minicoli de 8 timbre + 1 vinietă.

Add comment


Security code
Refresh