Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Elevii ploieșteni, locul doi în lume la minitehnică!

Viaţa ca o artă

copii-tehnicaPatru elevi ploieşteni au realizat o jucărie amuzantă pentru colegii lor mai mici, mașinuță care le-a atras unul dintre premiile principale ale concursului internațional la care au participat.

Echipa formată din trei elevi de clasa a VIII-a și un elev de clasa a VI-a, de la Școala Gimanzială „Sf. Vasile" din Ploiești, a participat, alături de alți 300 de copii, la concursul „Student Automotive Design Challenge".

În zece săptămâni, elevii au construit o jucărie motorizată, pe placul colegilor lor mai mici.
În primă fază, ei au conceput un chestionar pentru colegii de la clasele I-IV, iar, în urma răspunsurilor primite, au decis să construiască un „melc vitezist".

Aşa a fost creat melcul Hurry, pentru care elevii au folosit un kit pus la dispoziţie de firmele organizatoare, dar şi materiale alese de ei, ca polistiren și mingi de ping pong.

melcul hurry-de-curseCei patru elevi ploieșteni sunt Eduard Voinea, Andrei Popescu, Alin Dodici şi Alexandru Tudose și au fost coordonaţi de profesorii Mariana Osman (fizică), Tatiana Pană (matematică) şi Adrian Nicolae (educaţie plastică).

Primul loc a fost ocupat de o echipă chineză, care a realizat o impresionantă maşină de salvare. Locul trei a revenit unei echipe din Mexic.

sursa: stiri.ro.yahoo.com

Add comment


Security code
Refresh