Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Viaţa ca o artă

Conferinţă Naţională de Psihologie la Braşov

Viaţa ca o artă

rectorat

Asociaţia Psihologilor din România, Colegiul Psihologilor din România şi Facultatea de Psihologie şi Ştiintele Educaţiei, din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, vă invită să participaţi la cea de a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Psihologie, manifestare care va avea loc în perioada 25 - 29 septembrie 2012 la Braşov.

Conferinţa Naţională de Psihologie are deja o frumoasă tradiţie în România, bucurându-se de o numeroasă participare a psihologilor din toate domeniile. Anul acesta sunt aşteptaţi în oraşul de sub Tâmpa psihologi, teoreticieni si practicieni. La ediţia din acest an şi-au confirmat prezenţa invitaţi speciali, personalităţi ale unor universităţi prestigioase din Europa şi SUA. Evenimentul va avea loc în Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universităţii Transilvania din Braşov, strada Iuliu Maniu nr. 41 A. Vă aşteptăm la Braşov, poate cel mai frumos oraş din Romania, pentru a face un bilanţ al realizărilor ştiinţifice din ultimii ani, a regăsi pe mulţi dintre colegi, pentru a întâlni personalităţi marcante ale psihologiei europene şi mondiale. 

 

 

Arta de a trăi

Viaţa ca o artă

lemon2

Nu vă imaginaţi cine ştie ce reţete sofisticate, planuri, programe, deşi, uneori, pentru a ne corecta comportamnetul, sunt bine şi acestea.. Pentru ele însă, vom apela la specialişti.

A trăi cu artă înseamnă mai degrabă a trăi în acord cu tine însuţi,  a fi simplu fericit, mulţumit, a te cunoşte mai bine şi a rezona pozitiv cu mediul. În anumite limite, putem spune ca e de preferat să ne acceptam aşa cum suntem, cunoscandu-ne resursele, dar şi vulnerabilităţile.

Asta înseamnă că suntem diferiţi. Unii preferă o carieră de succes, alţii armonia cu cei din jur, unii sunt motivaţi de bune relaţii, alţii de succesul individual, alţii de cel în echipă. Un numitor comun pentru noi toti este armonia interioară, pe care însă o obţinem diferit.

O mână de ajutor ne dau preocuparile altruiste, arta, programele de dezvoltare personală, dar şi orele petrecute în aer liber, printre cărţile iubite, practicarea unor hoby-uri, înscrierea în programe de ajutorare a celor cu probleme, de ameliorare a mediului sau orice altceva ne preocupa cu adevărat. 

   

Page 33 of 33