Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Teatru Film

Peter O'Toole, cel mai nominalizat actor din istorie la Oscar se retrage/ „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune actorul

Teatru Film

Irlandezul cu atitudine, voce şi ochi pătrunzători a decis, la 79 de ani şi după o carieră de peste jumătate de secol, să renunţe la actorie. „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune Peter O'Toole.

otoole.arabiaNominalizat de opt ori la Oscar, Peter O'Toole, cunoscut pentru rolurile de rebeli şi interpretările shakespiriene, a primit, într-un final, în 2003, o statuetă onorifică din partea Academiei de film americane. Deşi nu a câştigat vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O'Toole a fost recompensat pentru talentul său cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa din „Lawrence of Arabia” a fost catalogată mai târziu, de către Premiere Magazine drept „cea mai mare interpretare din toate timpurile”, titrează procinema.ro.

 

EPOCA DRAMATURGIEI ENGLEZE

Teatru Film

 teatru-angliaAnglia, sub domnia Reginei Elisabeta I (1558-1603), a susținut teatrul sub o nouă formă care a adus noi stiluri de reprezentații, mai atractive. Astăzi, această perioadă este numită MAREA EPOCA A DRAMATURGIEI ENGLEZE.

Piesele scrise şi jucate în aceea perioadă au un caracter de unicitate şi autenticitate. Se remarcă schimbări majore care au schimbat evoluţia şi subiectele pieselor, majoritatea eliminând caracterul religios sau elementele care reflectau mesajele bisericii. Ele erau acum scrise de autori individuali şi nu se mai urmăreau vechile forme, tradiţionaliste, prestabilite. De asemenea, au apărut actorii profesionişti. În cele din urmă, după ce efectele acestor schimbări au devenit evidente, s-a trecut la construcţia unor teatre în care aceste noi piese puteau fi jucate.

   

Page 28 of 28