Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

CASA REGALĂ: Spectacol de Gală organizat cu ocazia celebrării a 25 de ani de la sosirea în țară ASR Principesei Moștenitoare Margareta

Oameni printre noi

CONCERT ATENEUL ROMAN FOTO DANIEL ANGELESCUSărbătoarea împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani, a fost împărtășită de întreaga societate. Patru evenimente publice au fost organizate de Casa Regală cu această ocazie.

„Porțile Deschise" ale Fundației Principesa Margareta a României, care împlinește, în 2015, douăzeci și cinci de ani de la înființare, vizita la Televiziunea Română, dineul oficial găzduit de Palatul CEC şi Concertul de gală de la Ateneul Român, din seara zilei de 18 ianuarie 2015 sunt evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a douăzeci și cinci de ani de la întoarcerea în țară a primului membru al Familiei Regale, după o absență de patruzeci și doi de ani.

Cele patru evenimente publice organizate de Casa Majestății Sale au fost însoțite de importante semne de respect și afecțiune din partea Televiziunii Naționale, Societății Române de Radiodifuziune, Agenției Naționale de Presă Agerpres, Romfilateliei, Fundației Principesa Margareta a României și din partea autorităților politice. Societatea civilă a fost prezentă în număr mare, reprezentată de cele mai respectate figuri ale culturii, științei și artelor românești. Au fost prezente la evenimente instituțiile și organizațiile cu nume sau patronaj regal, numărând universități, licee, școli, federații sportive și organizații ale tinerilor de diverse profesii. Au răspuns invitației șaizeci de personalități ale vieții politice, culturale, diplomatice, sociale din Elveția, Franța, Belgia, Suedia, SUA, Spania, Rusia, Germania și Austria.

În ceea ce priveşte Concertul de gală de la Ateneul Român, din seara zilei de 18 ianuarie 2015, la pupitrul Cameratei Regale s-a aflat maestrul Horia Andreescu, şi-a dat concursul Corul Filarmonicii George Enescu și marele violonist Remus Azoiței. Concertul a fost excepțional primit de publicul din monumentala sală a Ateneului și a cuprins lucrări de Haendel, Enescu, Liszt, Grigoraș Dinicu, Ciprian Porumbescu, Elgar și Franz Waxmann, titrează romaniaregala.ro.


AICI discursul Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta, susţinut la Ateneul Român, cu ocazia concertului aniversar dedicat celor 25 de ani de la întoarcerea în ţară a primului membru al Familiei Regale.

AICI discursul Alteţei Sale Regale Principele Radu, susţinut la dineul oficial găzduit de Palatul CEC.

AICI Concertul aniversar dedicat celor 25 de ani de la întoarcerea în ţară a primului membru al Familiei Regale, eveniment la Ateneul Român.

Sursa discursurilor: Biroul de Presă al Majestăţii Sale Regelui Mihai I

Add comment


Security code
Refresh