Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

PREMIERĂ LA RÎFOV: BOBOTEAZA CAILOR 2015

Nu Rata!

BOBOTEAZA CAILORDupă mai mult de zece ani, locuitorii din Rîfov sărbătoresc Boboteaza într-un mod inedit: primarul Costin Cazanciuc va organiza Boboteaza Cailor, eveniment menit să pregătească cea mai importantă sărbătoare organizată în cinstea lor, în acest an: Ziua Comunei.

Pe data de 6 ianuarie, toată comunitatea din Rîfov, dar și locuitorii comunelor învecinate sunt invitați la Boboteaza Cailor, eveniment care nu a mai fost organizat la Rîfov de mai mult de zece ani. „Ultima dată, a avut loc un eveniment asemănător în anul 2002, fiind organizat de către primarul de atunci, Moise Ștefan. La acea vreme erau foarte mulți cai în comună, acum au mai rămas aproximativ 60 de capete. Ulterior, proprietarii de cai au început să participe la întîlniri tradiționale din alte comune. În 2015, însă, a venit rândul nostru să îi invităm pe toți proprietarii de cai din Rîfov și din localitățile învecinate, pe islazul comunal dintre satele Buda și Palanca, unde, după sfințirea apei și a cailor, vor avea loc concursuri cu premii, medalii și cupe. De asemenea, bucătarul șef al comunei a fost invitat să pregătească bunătăți pentru toată lumea și nu vor lipsi nici lăutari cunoscuți din Prahova", ne-a declarat primarul comunei, Costin Cazanciuc.

Evenimentul va începe în jurul orei 10.00 și este organizat cu sprijinul unor sponsori.

Tot în acest am, pentru prima dată în istoria localității, va fi organizată și Ziua Comunei. Data estimativă este 21 mai, iar autoritățile invită la această sărbătoare oaspeți din toate localitățile prahovene.

Add comment


Security code
Refresh