Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

CLUB RED ALERT – EMERIC IMRE: „Lângă un foc de tabără nu se poate face playback”

Muzică

emeric imre si titus constantinEmeric Imre este un nume care adună public indiferent de scena pe care s-ar afla. Iar când alături de el se mai află și Titus Constantin, seara devine de neuitat, atât pentru pasionații de folk, cât și pentru artiști. Asta s-a întâmplat și la CLUB RED ALERT, săptămâna trecută, iar după concert, Emeric Imre a aceptat să ne spună impresia despre publicul ploieștean, dar și să ne dezvăluie planurile sale de viitor.

Reporter: Atmosferă destinsă Ploiești. Cum v-ați simțit voi, artiștii?

Emeric Imre: Foarte, foarte bine, am cântat în fața unui public cald și, față de alte cluburi din țară, chiar un public cuminte, care a venit pentru muzică. De obicei, în cluburi se vorbește, lumea nu este atentă la spectacol, dar la Ploiești, din punctul ăsta de vedere a fost super OK. Oamenii au venit să asculte, au cântat cu noi, a fost foarte bine. Venim cu drag aici și se pare că în decembrie voi veni cu toata trupa și să speraăm că va fi super.

Rep.: Care mai este atitudinea față de folk, în țară?

E. I.: Eu mă bucur că vin foarte mulți tineri înspre folk. Asta ne face să ne bucurăm că povestea muzicii folk merge mai departe, că timpul, de fapt, nu sapă cu ură în noi și, atunci când vedem tineri, ne simțim la fel ca pe vremea când muzica folk era genul rege în țară și este o șansă frumoasă, zic eu, pentru că muzica folk este o muzică nu neapărat simplă, dar care, în concepția mea, cred că poate face oamenii mai buni pentru că are și poezie. Are poezie, are mesaj și nu e puerilă din punctul de vedere al versurilor.

emeric imreRep.: În cântecele voastre au fost foarte multe mesaje pentru iubitorii muntelui...

E.I.: Aici este ceva important de știut pentru că, din păcate, în toată roata asta care se învârte tare, a lumii, actualmente mulți dintre „artiști" nu respectă publicul și fac playback. Ori muzica folk este muzica potrivită pentru munte, unde nu o să vedeți niciodată lângă un foc de tabără un DJ cu o divă care să facă playback. Lângă un foc de tabără nu se poate face playback.

Rep.: Care sunt câteva dintre proiectele voastre de viitor?

E.I.: Eu mă bucur că pot veni în luna decembrie cu un album nou-nouț, un album de suflet pentru că anotimpul meu preferat este iarna, eu și fiind născut iarna, în ianuarie. Sunt piesele mele de iubire, de iarnă, pe care le-am făcut într-o manieră caldă de tot. Este un album care conține multă iubire, pe care avem orchestrații făcute la Cluj, într-un studio foarte bun, cu instrumente acustice, cu contrabas, cu viori, cu acordeon, cu bouzouki, cu chitară de corzi de plastic, chitară cu corzi de oțel și așa mai departe.

Rep.: În final, un mesaj pentru ploieșteni.

E. I.: Să aibă grijă de sănătate și de iubire pentru că asta ne face sufletul mai frumos. Și să vină la concerte indiferent de gen, concerte în care artiștii nu vin să minta publicul, ci vin și cântă live. Să fie senini și să aibă o viață bună, pentru că de aici decurg calmul și tot ceea ce ține de frumosul vieții.

Add comment


Security code
Refresh