Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Crivăț, BUCOVINA: „Ar fi fantastic dacă reușim să arătăm din nou României că din Iași, din Moldova, poate ieși muzică foarte, foarte bună”

Muzică

BUCOVINA IN PLOIESTITrupă de viking metal/folk metal din Iași, fondată în anul 2000, BUCOVINA a reunit, săptămâna trecută, la Club RED ALERT, peste 100 de ploieșteni dornici de un concert rock de calitate. Crivăț și Mishu ne-au povestit despre activitatea formației din acest an și ne-au dezvăluit câteva dintre proictele pentru 2015.

BUCOVINA:

Florin „Crivăț" Tibu - chitară, vocal (2000-prezent)
Bogdan Luparu - chitară, vocal (2002-prezent)
Bogdan „Vifor" Mishu - percuție (2000-prezent)
Jorge Augusto Coan - chitară bas (2013-prezent)

După mai mult de un an și un drum „lung, ploios, anevoios, dar foarte frumos", așa cum îl descrie Mishu, Bucovina s-a întors în Ploiești, de această dată pe scena de la Club RED ALERT. „A fost frumos pentru că ne-am distrat în mașină. Noi tot timpul ne distrăm în mașină... Am ascultat muzică și am vorbit multe lucruri interesante", a continuat Mishu.

Și au avut despre ce povesti pentru că 2014 a fost, pentru băieții de la BUCOVINA, plin de evenimente. „Anul asta am concertat foarte mult și am lucrat la materialul pe care îl scoatem în primăvară și am repetat. Am muncit foarte mult, în continuare, la ceea ce este normal să facă o trupă: să concerteze cât mai mult, să arate fanilor ce cântă ea, să-și arate munca acolo, în concerte, nu de-acasă, trimițând video-uri și înregistrări pe net, ci venind față în față cu publicul. Noi asta am făcut: ne-am întâlnit cu fanii noștri", a mai spus Mishu.

Așa s-a întâmplat și pe scena Clubului RED ALERT, în fața căreia ploieștenii i-au primit cu extaz. „Publicul din Ploiești este cald, primitor, nu foarte numeros, dar în creștere și așteptăm în mai mare creștere", ne-a mărturisit bateristul.

Eforturile din acest an sunt foarte importante pentru planurile de viitor ale formației. Crivăț ne-a povestit mai multe. „Dacă reușim să facem 2015 să fie mai bun decât 2014, ar fi fantastic. În 2014, am câștigat deja două premii în România pentru „Best metal band" și „Best metal album". Și poate mai important este că am intrat într-un top european de metal, al unei foarte prestigioase publicații on-line, e vorba de Metal Storm. Am intrat direct pe locul 8, a fost un new comer pe care nimeni nu l-a vazut venind și asta ne-a impulsionat, ne-a arătat că, inclusiv în afara țării este o apreciere foarte bună pentru ce facem și continuăm clar pe direcția asta. Cred că peste 30 de concerte am dat anul ăsta. Stăm bine la capitolul acesta, am punctat și festivaluri și deja facem booking pentru festivalurile din 2015".
Crivăț are planuri mari pentru 2015. „Dorința mea cea mai mare este să reușim ca, în noiembrie anul următor, să punem în fața consumatorilor de muzică un CD-book cu albumul nostru din 2015, care va conține și un DVD cu o droaie de prostii filmate de noi de-a lungul anilor, să reeditam pe dg pack primele două albume. Asta ar fi fantastic dacă reușim să facem și, bineînțeles, să arătăm din nou României că din Iași, din Moldova, poate ieși muzică foarte, foarte bună", a mai adăugat veteranul trupei.

BUCOVINA are și un mesaj pentru fanii din Ploiești: „Ascultătorii de Bucovina să discute cu ascultătorii altor trupe și să îi ajute să descopere și muzica noastră. Atâta timp cât rămân ascultători de metal, treaba iese foarte bună. De fapt, nu contează ce ascultă, atâta timp cât ascultă metal. Și keep tune yourselves!"

CRONICA BUCOVINA ȘI STILL VISION ÎN CLUB RED ALERT PLOIEȘTI

ALBUME FOTO CONCERT BUCOVINA ȘI STILL VISION CLUB RED ALERT PLOIEȘTI

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.303543853102978.1073741851.160279817429383&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.388157584678081.1073741847.137680216392487&type=1

Add comment


Security code
Refresh