Tuesday, May 21, 2024
   
Text Size

Muzică

Un 8 Martie muzical din partea Teatrului Naţional de Operetă

Muzică

Bianca IonescuDe Ziua Femeii, Teatrul Naţional de Operetă Bucureşti vă invită la primul „Tea Time" din acest an. Evenimentul are, printre protagonişti, stele îndrăgite ale operetei, precum Bianca Ionescu, Florin Budnaru, Anton Zidaru şi Cezar Bălan.
Recitalul, susţinut de soliştii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian", are loc vineri, 8 martie, la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Naţionale.

Biletele sunt disponibile online, în reţeaua vandbilete.ro.

 

"Steluţele Dunărene" au cucerit noi premii la Festivalul "Bucureşti Kids Music"

Muzică

 

foto 77269* Maria Enache şi Robert Ciupitu au obţinut premiul I, iar Ana Maria Voicu premiul al II-lea

Început de an în forţă pentru talentaţii solişti ai Grupului "Steluţe Dunărene" din Brăila, care s-au întrors recent de la Festivalul Naţional "Bucureşti Kids Music", ediţia I, încărcaţi de premii.

După nenumărate ore de repetiţii şi canto, ei au primit şi răsplata cuvenită, câştigând noi premii importante care le îmbogăţesc palmaresul. Brăilenii au impresionat juriul format din compozitori, muzicieni şi producători, preşedinte fiind Daniel Iordăchioaie. Grupul brăilean manageriat de Liliana Toader a reuşit să obţină două premii I, prin Robert Ciupitu şi Maria Enache, care au participat la categoria 16-18 ani, un premiu al II-lea, prin Ana Maria Voicu, la categoria 13-15 ani şi trei menţiuni, prin Valentina Enea, solistă care provine din sistemul de Protecţia Copilului, Daiana Voicu şi Mihaela Stan, la categoria 7-9 ani. "Este importantă participarea la Festivalul «Bucureşti Kids Music», deoarece este prima lor ieşire din acest an. Soliştii s-au prezentat bine, ca de fiecare dată, dar era loc şi de mai bine. Ne bucurăm de aceste premii, de faptul că am început anul frumos, ceea ce ne motivează să ne continuăm munca", ne-a declarat Liliana Toader.

 autor, Rodica PERIANU

   

Cinci spectacole de operetă la Sibiu, în week-end-ul următor

Muzică

OPERETA LA SIBIUTurneul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian" continuă, în luna februarie, cu un regal de spectacole la Sibiu. Admiratorii genului sunt aşteptaţi la cinci reprezentaţii de excepţie, programate la Teatrul Naţional „Radu Stanca", în perioada 22 şi 24 ale lunii. Vezi programul pieselor.

Biletele sunt disponibile online pe www.vandbilete.ro și la casa de bilete a Teatrului Național „Radu Stanca".

Iată programul:

   

Vioara lui Enescu, la pas, prin satul românesc

Muzică

GABRIEL CROITORU„În cursul verii 1914, în atmosfera agitată, premergătoare începerii războiului mondial, George Enescu a dat o serie de concerte în scopuri de binefacere, când la Arenele Romane, la Ateneul Român sau în sala Liedertafel din Bucureşti, când în oraşele ţării, de la Târgu Jiu, Craiova şi Turnu Măgurele, la Brăila, Galaţi, Bacău şi Iaşi. Rostul lor era de a transmite ascultătorilor spiritul armoniei, de a le stimula încrederea în puterile lor morale, dar şi solidaritatea de care era nevoie în acele momente.
În acelaşi an, Enescu a făcut un lung turneu de recitaluri şi în oraşe lipsite de orice viaţa muzicală: Caracal, Slatina, Târgovişte şi Huşi. Îşi transporta astfel ascultătorii, cum aflam din cronicile ziarelor, «departe, departe de tot de urâţeniile vieţii», stimulându-le setea de frumos". (radiocultura.ro, vioaraluienescu.ro)

   

Muzică uşoară din anii '60 / Mircea Tiberian şi Nadia Trohin

Muzică

Afis TiberianCasa Avramide din Tulcea așteaptă nostalgicii anilor '60, fanii jazzului și iubitorii de muzică bună, la Concertul Aleea Cosmonauților, noul proiect cu semnătura Mircea Tiberian.

Biletele se pot procura de la Casa Avramide, str. Progresului, nr. 32. Rezervari la tel. 0240 513231, e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
Prețul unui bilet, care include vizitarea colecțiilor de la Muzeul Casa Avramide: 25 lei.

Pianist şi compozitor român de jazz, Mircea Tiberian a absolvit, în 1980, Conservatorul din Bucureşti. Debutează în 1974 la Festivalul Internaţional de jazz de la Sibiu, fiind ulterior membru al Teatrului Muzical 'Ion Vasilescu' din Bucureşti.

   

Page 3 of 22