Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

Un bărbat de naţionalitate română, arestat în cazul morţii scriitorului grec Menis Koumandareas

Literatură

Menis KoumandareasUn bărbat de naţionalitate română în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi, fiind suspectat de uciderea scriitorului Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioşi din Grecia, găsit strangulat la începutul lunii decembrie în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia.

Prezentat la Parchet, bărbatul este suspectat de asasinat şi tentativă de furt. El urmează să fie prezentat unui judecător în vederea punerii sub acuzare. Un presupus complice este căutat.

Scriitorul grec Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit mort, la 8 decembrie, prezentând răni la nivelul gâtului şi a feţei, în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular din Atena. Uşa apartamentului său nu a fost forţată, fiind luată în calcul ipoteza unui agresor cunoscut de scriitor.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine.

Menis Koumandareas a realizat în romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societăţii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei şi micii comercianţi.

Mai multe AICI

 

 

Add comment


Security code
Refresh