Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

Proiectul Educațional „Aproape de Caragiale”: Invitație la o acțiune simultană în toate școlile prahovene

Literatură

CaragialeCasa de Cultură „I. L. Caragiale" a Municipiului Ploiești organizează, vineri, 30 ianuarie 2015, Proiectul Educațional „Aproape de Caragiale", la împlinirea a 163 de ani de la naşterea marelui clasic.

Reprezentanții instituției au lansat tuturor unităților de învăţământ din judeţul Prahova invitația de a participa la Proiectul Educaţional „Aproape de Caragiale", care se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial şi liceal).

Proiectul aduce, anul acesta, un element de noutate: o acțiune simultană dedicată marelui scriitor. Astfel, în data de 30 ianuarie 2015, la ora 09.00 (pentru cei ce învaţă dimineaţa), respectiv la ora 14.00 (pentru elevii care învaţă după -amiaza), vor fi alocate 15 minute unor activități precum:

- citirea/ lecturarea a diverse tipuri de texte;
- joc de rol, studii de caz, vizionare de moment, schiță, din creația marelui scriitor, dezbatere;
- organizarea și prezentarea de expoziții de desen și/ sau pictură inspirate din opera lui I. L. Caragiale la nivelul clasei de elevi, anului de studiu etc.

În acest mod, toți elevii din județ vor ști că, în acelaşi interval de timp, alte sute de colegi dedică 15 minute din activitatea lor operei marelui scriitor.

Add comment


Security code
Refresh