Monday, May 21, 2018
   
Text Size

Literatură

ATITUDINI de iulie

Literatură

ATITUDINIAstăzi, 26 iulie, Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a municipiului Ploieşti lansează revista „Atitudini” a lunii iulie. Găsiţi în paginile revistei: „Perenitatea lui Caragiale”, „Caragiale şi Brâncuşi”, interviuri cu Gelu Negrea, Răzvan Vasilescu şi Doru Ana, George Bacovia – grafică, Tristan Tzara - O sută de ani de la debut, dar şi aniversaţii lunii de la Cenaclul „Atitudini“.

Nu rataţi nici evenimentele culturale ale acestei luni, trecute în revistă de către redactorii cenaclului şi multe alte articole interesante!

 

Tabăra Internaţionale de Poezie „ARTGOTHICA”, Sibiu 2012/ Poeţi prahoveni prezenţi la regalul liricii

Literatură

poetiploiestenila SibiuÎntre 19 - 22 iulie, la Sibiu, a avut loc Tabăra Internaţionale de Poezie „ARTGOTHICA”. Poeţii prezenţi şi-au putut prezenta creaţiile în locuri speciale cum sunt Casa cu Cariatide, Art Café sau Bohemian Flow. Lirica prahoveană modernă a fost prezentă la această manifestare, cu Cenaclul „Atitudini”, Călin Derzelea şi Marian Dragomir fiind doi tineri ploieşteni care promit multe prin versurile lor. Nici Câmpina nu a lipsit de la eveniment, poeţii Florin Dochia şi Maria Dobrescu fiind apreciaţi îndelung de public.

 

   

OMAGIU/ Centenarul Steinhardt marcat la nivel naţional

Literatură

SteinhardtO variantă inedită a „Jurnalului Fericirii” şi o monedă aniversară

Cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la naşterea Monarhului Nicolae Delarohia, la 29 iulie 2012, Polirom pregăteşte editarea unei variante inedite a „Jurnalului fericirii”, după manuscrisul aflat la Mănăstirea Sfânta Ana, Rohia. Criticii apreciază creaţia lui Steinhardt drept „operă de bilanţ esenţial”. În această lună, BNR a pus în circulaţie, în scop numismatic, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Nicolae Steinhardt.

„Jurnalul fericirii” s-a bucurat de un enorm succes după 1989, devenind o carte fundamentală pentru toţi cei care au rezonat la mesajul lui Steinhardt, acela de a-şi depăşi temerile, de a ieşi de sub dominaţia fanatismului, răului şi minciunii pentru a îmbrăţişa adevărul şi a-şi descoperi şi înţelege propria demnitate.

   

Sibiul devine, timp de o săptămână, Capitala Literară a României

Literatură

SibiuIubitorii de carte şi nu numai sunt invitaţi la ineditul târg de carte BookLand care face, de astăzi, popas la Sibiu. Evenimentul, găzduit de Promenada Mall, vine cu o ofertă extrem de generoasă: nu mai puţin de 9.000 de titluri de carte, muzică şi film, de la cele peste 70 de edituri participante. Caravana BookLand va aduce, însă, în fosta Capitală Culturală Europeană (care, iată, nu se dezminte) şi manifestări complementare, precum expoziţii de pictură, sculptură şi ceramică, organizatorii pregătind şi numeroase seri de lectură publică cu celebrii scriitori şi poeţi sibieni, în intervalul 24 si 29 iulie.

   

Centenar Caragiale la Ploiesti

Literatură

Ziua de 22 iuniecentenar-caragiale a fost dedicată, de către autorităţi, omagierii marelui dramaturg I. L.  Caragiale. Acţiunile au început la statuia din Ploieşti a scriitorului unde a avut loc o depunere de coroane, urmată, la sediul pPlatului Administrativ, de lansarea plicului omagial şi a volumelor de caricaturi dedicate scriitorului. Tot aici, membrii Academiei Române au participat la o sesiune omagială intitulată „Caragiale şi lumea românească”.

   

Page 38 of 38