Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

Concert unic lângă cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan

Cu traista-n băţ

crucea-eroilor caraimanMaestrul Nicolae Voiculeţ, alături de orchestra sa, va susţine un recital la aproape 2.300 de metri altitudine, în apropierea Crucii de pe Caraiman. Prin concertul „România din inima mea", artistul vrea să promoveze Crucea Eroilor Neamului. Monumentul, inaugurat în urmă cu aproape 90 de ani, a intrat recent în Cartea Recordurilor, fiind în mod oficial declarat cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Spectacolul va avea loc duminică, de la ora 14.00. Organizatorii concertului anunţă că accesul publicului se va face gratuit, c
u telecabina, până la Babele. Ziua se va încheia cu un concert de gală la Castelul Cantacuzino din Buşteni.

„Am să duc cel mai bun ansamblu de Căluşari din lume, cel de la Slatina, la 2.300 de metri, să danseze pe cel mai înalt altar al României. Am să aduc tulnicăresele, din satul Avram Iancu, din Judeţul Alba, care au colindat Pământul. Am construit un nai special, voi cânta cu el la Cruce, iar seara, la concertul de gală de la castel, îl voi dona într-o licitație. Banii strânși vor fi donați unui copil care o să studieze naiul", a declarat câtărețul Nicolae Voiculeț.

Mai multe AICI

 

Add comment


Security code
Refresh