Thursday, February 22, 2018
   
Text Size

CIUCAȘ X3 2014, ediția a V-a: Primul Ultramaraton Individual Montan din România, la Cheia

Cu traista-n băţ

ciucas X3 2014Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești organizează în perioada 12-14 septembrie 2014, în stațiunea Cheia, a V-a ediție CIUCAȘ X3, unul din cele mai mari și apreciate concursuri de alergare pe munte din România. Sunt așteptați 1.000 de participanți prezenți în cadrul celor trei curse organizate.

Prima cursă este Semimaratonul care va avea 21,95 km (+1400 m). Traseul este de tip circuit cu start și finish. Se va desfășura în același timp cu Maratonul din stațiunea Cheia. Este considerat de către specialiști unul din cele mai dificile trasee de semimaraton din România.

A doua cursă este cea de Maraton care se va desfășura pe 42,2 km (+2350 m). Traseul este de tip circuit cu start și finish, în același timp cu cel al semimaratonului în stațiunea Cheia. Vor fi străbătute două masive montane: Ciucaș și Siriu.

Cea mai dificilă cursă este Ultramaratonul, în lungime de 105 km (+4900 m). Traseul este de tip circuit cu start și finish în stațiunea Cheia. În cadrul Ultramaratonului vor fi străbătuți trei munți: Ciucaș, Siriu și Grohotiș. Este Primul Ultramaraton Individual Montan din România.

Organizarea este la înălțime datorită vastei experiențe organizatorice și competiționale a membrilor Clubului de Turism și Alpinism Ciucaș, dar și sprijinului partenerilor de la Serviciul Public Județean Salvamont Prahova și al Asociației pentru Radioamatori în situații de Urgență a voluntarilor din cadrul Asociației pentru Dezvoltare Comunitară „Zăganul".

CIUCAȘ X3 2014 va fi un adevarăt eveniment sportiv și turistic la care vor lua parte, incluzând susținătorii, spectatorii, copiii prezenți la Kids Race și localnicii interesați, peste 2.500 de oameni. „Așa cum ne-am obișnuit deja participanții, pe lângă atractivele curse de trail running, avem în program Cursa Copiilor, cântece la chitară, foc de tabără, proiecții video și foto din timpul cursei, muzică live și alte activități captivante", spun organizatorii.

Toți participanții la CIUCAȘ X3 2014 vor primi un pachet de start cu un conținut substanțial, ce va include tricou tehnic, număr de concurs, hartă și multe alte produse. Toți cei care vor termina cursa vor primi diplome și medalii, iar ocupanții podiumului vor primi premii în bani sau produse sportive.

„Odată cu încheierea unui parteneriat cu organizatorii celei mai renumite curse de trail-running din lume, CIUCAȘ X3 este cursa de calificare la Ultra Trail du Mont Blanc, și popularitatea cursei noastre a crescut și peste hotare. Anual, numărul de participanți străini este mai mare", mai precizează organizatorii.

Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești a fost înfiinţat în 1985 şi are ca scop promovarea turismului, alpinismului şi a altor sporturi legate de munte. Un scop conex este promovarea masivului Ciucaş şi iniţierea de proiecte de dezvoltare durabilă a comunităţilor din zonă. Anual, Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești desfășoară, în Masivul Ciucaș, acțiuni de re-marcare și igienizare a masivului, în colaborare cu SPJ Salvamont Prahova și cu sprijinul Primăriei Măneciu, Ocolul Silvic Măneciu și Cabana Silva.
Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești a fost, până în 2013, colaboratori ai concurului Ciucaș Trail Running, iar din acest an este unic organizator al evenimentului, actual Ciucaș X3.

Mai multe pe: www.ciucas.org
Amănunte despre competiție pe: www.ciucasx3.ro

Sursa foto: AICI

Add comment


Security code
Refresh