Saturday, April 21, 2018
   
Text Size

Şase turişti au plecat din Caraiman cu circa 30 de flori de colţ. EI DE CE MAI AU VOIE PE MUNTE?

Bagă-ţi minţile în cap!

867cb700-26d4-11e4-8cd0-bddc3a80f8fb poz-latCâţiva turişti iresponsabili au rupt circa 30 de flori de colţ din munţii Bucegi. O imagine postată de o turistă contrariată de acest gest a devenit una dintre fotografiile cele mai distribuite de Facebook. Și revoltătoare!

1d6ecb40-26d4-11e4-8cd0-bddc3a80f8fb poza-detaliu-floriImaginile sunt realizate pe Şaua Caraimanului. Grupul de turişti care a ales să plece cu o amintire nepermisă din Caraiman era format din şase persoane: trei bărbaţi, dintre care unul mai în vârstă, două femei şi o tânără fată.

Persoana care a realizat imaginea, Bogdana Dobre, se afla într-o drumeţie pe munte împreună cu soţul său. Mai întâi, cei doi soţi au văzut un bărbat care cobora de pe o stâncă cu un buchet de flori. S-au întâlnit cu el pe cărare şi, când au realizat că erau flori de colţ, s-au decis să îl întrebe dacă ştia ce are în mână. Bărbatul părea să ştie că tocmai culesese zeci de flori de colţ.

Cei doi au încercat să anunţe autorităţile. „Am sunat eu la Salvamont, mi-a dat mesaj de eroare. Soţul meu a sunat la Jandarmeria montană şi nu a răspuns nimeni. Apoi, nu am mai avut semnal", a spus Bogdana, pentru Yahoo News România.

Bogdana şi soţul său au încercat să le explice turiştilor că acele flori rare nu ar trebui să fie răpite muntelui. Cei şase turişti au ales însă să îi ia peste picior. Potrivit Bogdanei, peste 30 de flori de colţ au fost rupte de acel grup de turişti. Numai fata din imagine ţine în mână cel puţin nouă flori.

Bogdana a reuşit să le fotografieze pe două femei din grup, cele care rămăseseră mai în spate (cel cu spatele, cu rucsac de munte în spate, este soţul Bogdanei). A reuşit să fotografieze şi unul dintre bărbaţii din grup (în imaginea de mai jos, în tricou alb, cu spatele).

Floarea de colţ este considerată o plantă rară şi este protejată de lege.
Dacă ştiţi cine sunt aceste persoane, ne puteţi adresa un mesaj privat pe pagina de Facebook.
Yahoo News Romania a anunţat Jandarmeria Montană Sinaia, care a promis că va investiga cazul.

Jandarmii montani au comunicat că au mai existat cazuri în care au întocmit procese verbale turiştilor care au coborât de pe munte cu flori de colţ. „Nu au fost multe cazuri, aceste flori rare cresc doar într-o anumită zonă, destul de izolată şi greu accesibilă. Este regretabil ce s-a întâmplat. Îi rugăm şi pe alţi turişti care observă aceste abateri să contacteze Administraţia Parcului Naţional sau pe noi", a declarat un oficial al Jandarmeriei Montane pentru sursa citată.

DISTRIBUIȚI ȘI VOI, POATE AJUTĂ POLIȚIA SĂ ÎI AMENDEZE (îNTRE 500 ȘI 5.000 DE LEI)! IAR DATA VIITOARE, PENTRU ASTFEL DE FAPTE, AR MERITA O LUNĂ DE STRÂNS GUNOAIELE DE PE MUNTE, GUNOAIE FĂCUTE DE MIZERII DE OAMENI AȘA CA EI! SAU PRIMESC INTERDICȚIE PE MUNTE, AȘA CUM PRIMESC ACEIA CARE DEVASTEAZĂ STADIOANELE! CA SĂ SE ÎNVEȚE MINTE!

 

Add comment


Security code
Refresh