Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

ARTA HISPANICĂ la Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”. GALERIE FOTO

Arte vizuale

eduardo diezÎn această perioadă, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" găzduiește expoziţia „Arta hispanică". Doi dintre artiștii expozanți, Eduardo Diez și Steve Liveoak, prezenți în Ploiești la deschiderea expoziției, au împărtășit publicului gândurile lor.

Tablourile din cadrul expoziției „Arta hispanică" sunt semnate de către 22 de artişti plastici: Eduardo Díez, Basi Mateo, Blanca Abajo Alda, D.K. Richardson, Daniel Fiallegas, Diana Moya, Emilio Romero Rodríguez, Erika Seguín Colás, J.M. Estartús, Josep Delgado, Katia Muñoz, Laura R Villarino, Luis Moya, Melero Pradas, Mónica Ozámiz Fortis, Paco Yuste, Pilar Arranz, Sebastian Rosales, Steve Liveoak, Susie Gadea, Tomás Castaño și Lola Catalá.

Eduardo Diez a adus în fața publicului ploieștean șase tablouri impresionante, dintre care a donat Muzeului de Artă lucrarea „Naufragiu”. Prezent la vernisaj, pictorul ne-a dezvăluit câteva aspecte despre arta lui: „Temele mele preferate sunt peisajele marine, în special, și peisajele din natură: pădurile, râurile, muntele. Marea are un loc foarte important pentru mine, pentru că am locuit mulți ani alături de ea. Marea reflectă, ca și oamenii, stări de spirit, sentimente, trăiri, transmite propriile sentimente și idei, este vie pentru mine. Eu sunt interpretul culorilor ei, al diverselor ei tonalități: poate fi liniștită, poate fi agitată, poate trece printr-o furtună. În același timp, stilul picturilor mele este realismul descriptiv cu un fond impresionist și, în mod obișnuit, pictez pe tablă și pânză, utilizând uleiul".
Despre Eduardo Diez criticii spun că este un peisagist înnăscut, compozițiile sale fiind tratate cu un lirism pictorial unic. Arta sa implică o selecție de concepții și vitalități care transpun spectatorul în locuri de reflecții și admirație, unde se întâlnesc emoțiile și sentimentele.

Alături de picturi și grafică, pe simezele Muzeului de Artă se află și fotografii semnate de Steve Liveoak. Artistul reușește să surprindă elemente fascinante în locuri pe care mulți le ignoră sau preferă să le parcurgă superficial. În călătoriile sale prin toată lumea, Steve Liveoak și-a orientat obiectivul către lucruri obișnuite dar în care a surprins idei și sentimente unice. „Una dintre fotografiile expuse aici a fost realizată în Atena, pe aleea din fața unei vechi clădiri arse. Pereții erau acoperiți cu postere de tot felul și era nemaipomenit cum arătau. Cealaltă fotografie a fost făcută în Kiev – o balustradă pe care erau mereu așezate pături. Am făcut foarte multe fotografii în cele trei zile cât am stat în Ploiești. Sunt foarte multe lucruri interesante aici, dacă știi la ce să te uiți. Poate că oamenii nu le mai văd pentru că trec pe lângă ele tot timpul și nici nu mai realizează că sunt lucruri frumoase în jurul lor. Exact asta caut: elemente unice de arhitectură, un ornament într-un colț de clădire, o curte, o grădină. Este un oraș foarte frumos dacă știi la ce să te uiți, iar mulți nu știu, dar eu vreau să le arăt asta în fotografiile mele. Fotografia este despre ceea ce vezi și ceea ce îți place. Am avut câteva expoziții în Europa. Călătoresc mult și îmi propun ca în fiecare lună să îmi rezerv patru-cinci zile pentru a face fotografii în țări diferite, în orașe diferite", ne-a povestit Steve Liveoak.

J.M. Estartús, un alt artist expozant, a dăruit unul dintre tablourile sale Muzeului de Artă Prahova. „J.M. Estartús a studiat arta, arhitectura și medicina. El a dorit să doneze muzeului una dintre cele trei lucrări care fac parte din seria Amnios, pe care, anul trecut, a expus-o la Barcelona", a precizat Alice Neculea, directorul adjunct al Muzeului Județean de Artă.

Nu ratați una dintre cele mai interesante expoziții din Ploiești, în aceste zile la Muzeul de Artă Prahova!

GALERIE FOTO

eduardo diez

tablouri eduardo diez

steve liveoak

photos steve liveoak

jm estartus

expo arta hispanica

, dintre care a donat Muzeului de Artă lucrarea „Nostalgie”.

Add comment


Security code
Refresh