Tuesday, March 20, 2018
   
Text Size

Peter O'Toole, cel mai nominalizat actor din istorie la Oscar se retrage/ „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune actorul

Teatru Film

Irlandezul cu atitudine, voce şi ochi pătrunzători a decis, la 79 de ani şi după o carieră de peste jumătate de secol, să renunţe la actorie. „Nu voi fi un om obişnuit, pentru că am dreptul să fiu extraordinar”, spune Peter O'Toole.

otoole.arabiaNominalizat de opt ori la Oscar, Peter O'Toole, cunoscut pentru rolurile de rebeli şi interpretările shakespiriene, a primit, într-un final, în 2003, o statuetă onorifică din partea Academiei de film americane. Deşi nu a câştigat vreun Oscar pentru rolurile la care a fost nominalizat, O'Toole a fost recompensat pentru talentul său cu alte premii prestigioase. Interpretarea sa din „Lawrence of Arabia” a fost catalogată mai târziu, de către Premiere Magazine drept „cea mai mare interpretare din toate timpurile”, titrează procinema.ro.

 

Expoziţia Gustav Klimt şi Kunstlerkompanie la Castelul Peleş

Arte vizuale

klimtÎn perioada 15 septembrie - 15 decembrie 2012, la Castelul Peleş va avea loc expoziţia Gustav Klimt şi Kunstlerkompanie. Lucrările vor fi expuse începând cu luna Septembrie în sălile de expoziţie ale Castelului Peleş. Ele se pot grupa în trei categorii distincte: Galeria de strămoşi a Castelului Peleş, strămoşii regelui, din Casa de Hohenzollern; cópiile după opere de mari maeştri şi opere originale aflate în Sala de teatru şi pe plafonul Scării de onoare.

Castelul Peleş se constituie în cel mai important depozitar din România al creaţiei lui Gustav Klimt în cadrul atelierului Künstler-Compagnie. Lucrările au fost realizate în intervalul 1883-1886, la comanda Regelui Carol I de către tinerii pictori vienezi Gustav Klimt, Ernst Klimt şi Franz Matsch. Künstler-Compagnie a fost un atelier de pictură, activ între anii 1879-1892, satisfăcând comenzi de decoraţie a unor edificii private şi publice, pe tot cuprinsul Imperiului Austro-ungar şi în afara graniţelor lui. La cinci ani de la fondarea acestuia, în anul 1883, cei trei artişti primesc, prima mare comandă. Lucrarea consta în ilustrarea a trei programe tematice, destinate decorării reşedinţei de la Sinaia, a regelui României. Tinerii pictori executaseră intre 1879-1883, alte două comenzi importante pentru marele şantier vienez Ringstrasse, în colaborare cu foştii lor profesori de la Kunstgewerbeschule. Începând cu anul 1886, compania va fi angajată pentru ample proiecte de decoraţie, Hermesvilla (proprietatea împărătesei Elisabeta de Habsburg) şi edificii monumentale de pe Ringstrasse, Burgtheater, Kunsthistorisches Museum etc.

Expoziţia se viziteaza în perioada:
15 septembrie – 15 decembrie 2012.

Programul de vizitare:
Miercuri 11:00 – 17:00
Joi – Duminica 9:15 – 17:00
Ultima intrare la ora 16:15.

Tariful de vizitare:
Adulţi – 6 lei
Card Euro <26 – 1,5 lei
Elevi şi studenţi – 1,5 lei
Pensionari – 3 lei

   

Cea mai mare expoziţie de dinozauri în mărime naturală din Europa.

Nu Rata!

dinozauriÎn perioada 11-15 iulie 2012, se desfăşoară cea mai mare expoziţie de dinozauri în mărime naturală din Europa. Evenimentul are loc în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.
Bucureştenii vor avea ocazia să vadă dinozauri robotizaţi, care reproduc extrem de fidel înfăţişarea acestor reptile, prădători înfricoşători sau creaturi gigantice vegetariene, ce au trăit cu sute de milioane de ani în urmă, informează Primăria Sectorului 4. 
32 dintre exponate sunt statice şi reproduc în mărime naturală specii de animale preistorice, în timp ce alte 6 - robotizate şi realizate în mărime naturală, vor scoate sunete specifice şi se vor „mişca".
Pentru a oferi cât mai multor vizitatori şansa de a admira exponatele, sâmbătă, 14 iulie a.c., cât şi duminică, 15 iulie, accesul va fi permis în intervalul orar 11.00 – 21.30, în restul zilelor intrarea fiind făcută începând cu ora 16.00.

Preţul unui bilet este de 25 de lei pentru adulţi, respectiv 20 de lei pentru copii.

   

Festivalul internaţional de muzică clasică şi contemporană Ţintea Muzicală

Muzică

Între 20 şi 23 iulie oraşul Băicoi va fi pentru a patra oară gazda unei manifestări artistice atipice: Festivalul internaţional de muzică clasică şi contemporană Ţintea Muzicală.
Manifestarea are loc cu sprijinul S.C.CONFIND S.R.L. Câmpina, partener media fiind postul naţional de radio Radio România Muzical.

Festivalul este pus anul acesta sub semnul Duo-ului şi al muzicii franceze de la începutul secolului XX. Cele patru concerte şi cele două workshop-uri – de compoziţie şi de pian la patru mâini – sunt organizate de Casa Teodorescu din oraşul Băicoi în colaborare cu AKIES music today şi cu Muzeul memorial „Paul Constantinescu" din Ploieşti. Printre protagonişti...

mai multe pe www.actualitateaprahoveana.ro

   

EPOCA DRAMATURGIEI ENGLEZE

Teatru Film

 teatru-angliaAnglia, sub domnia Reginei Elisabeta I (1558-1603), a susținut teatrul sub o nouă formă care a adus noi stiluri de reprezentații, mai atractive. Astăzi, această perioadă este numită MAREA EPOCA A DRAMATURGIEI ENGLEZE.

Piesele scrise şi jucate în aceea perioadă au un caracter de unicitate şi autenticitate. Se remarcă schimbări majore care au schimbat evoluţia şi subiectele pieselor, majoritatea eliminând caracterul religios sau elementele care reflectau mesajele bisericii. Ele erau acum scrise de autori individuali şi nu se mai urmăreau vechile forme, tradiţionaliste, prestabilite. De asemenea, au apărut actorii profesionişti. În cele din urmă, după ce efectele acestor schimbări au devenit evidente, s-a trecut la construcţia unor teatre în care aceste noi piese puteau fi jucate.

   

Page 344 of 348