Sunday, May 26, 2024
   
Text Size

CONCERT / Soprana Angela Gheorghiu despre Cezar Ouatu: „Astăzi s-a întâmplat un moment muzical istoric pentru România”

Muzică

cezar ouatu ploiestiÎn premieră în România, contratenorul Cezar Ouatu a urcat pe scena Filarmonicii din Ploieşti cu un spectacol care a ridicat valuri de admiraţie. Prezentă la eveniment, soprana Angela Gheorghiu s-a declarat încântată de performanţa solistului ploieştean care va reprezenta România la Eurovision, în acest an.

partea I concert cezar ouatuÎn prima parte a concertului de miercuri seara, publicul a putut afla abilităţile de dirijor şi contratenor ale artistului.
„Într-adevăr, este un concert eveniment, asemenea voci nu se nasc tot timpul. Contratenorul dintotdeauna a fost o voce importantă şi o voce unică. Ne aducem aminte de Farinelli, cel care era «urât» de soprane, pentru că era mult mai apreciat la vremea respectivă. Muzica barocă, pe care am ascultat-o în prima parte a concertului are un farmec cu totul aparte. Cu Cezar Ouatu ne mândrim că este ploieştean, este absolvent al fostului liceu de muzică din Ploieşti, actualul Liceu de Artă «Carmen Sylva» şi iată că, dintr-o joacă, a reuşit să îşi descopere un talent extraodinar. Pentru mine, cel care iubeşte foarte mult vocea pentru că, în calitatea mea de dirijor de cor, a fost ceva cu totul deosebit. Acest instrument unic, vocea lui Cezar Ouatu face ca spectatorul să trăiască într-o altă lume. Repertoriul este deosebit. Partea a doua a spectacolului ne oferă lucrări de cu totul şi cu totul alt gen. A fost o mare surpriză succesul enorm pe care l-a avut la Eurovision, pentru că nu mi-am putut închipui că un compozitor poate să gândească o piesă pentru o voce de contratenor. A muncit foarte mult ca să o poată pune la punct cu stilul de interpretare a muzicii pop, pentru că este cu totul şi cu totul altceva, şi a reuşit să se impună", ne-a declarat Corneliu Irimia, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu" din Ploieşti.

În cea de-a doua parte a concertului, Cezar Ouatu a realizat un adevărat spectacol Pop Opera, cu cele mai cunoscute melodii de dragoste din filme de referinţă. A fost acompaniat la pian, a oferit flori tinerelor din public şi a încheiat spectacolul cu melodia prin care va reprezenta ţara la concursul Eurovision din acest an, în Suedia.

soprana angela gheorghiu cu prietenii„Am fost copilul acestei filarmonici, tatăl meu fiind unul dintre artiştii de seamă a acestei scene. Locul lui în orchestră era undeva în spate şi, cu siguranţă, şi-a respectat locul şi a ascultat tot acest concert. Această scenă are pentru mine o valoare foarte importantă atât sentimental şi profesional. Am cântat pe foarte multe scene, în lumea largă, dar la Ploieşti mă simt extraordinar de bine, mă simt bine cu voi şi mă simt mândru că sunt ploieştean, român. Voi reprezenta România la Eurovision, cu melodia It's my life", a declarat Cezar Ouatu pentru public.

„Am trăit un moment foarte special. În primul rând, să văd un artist liric având un concert în aceeaşi seară. Cezar a fost şi artist liric, a fost şi dirijor şi cântăreţţ de muzică pop. Acest eclectism în care s-a aflat Cezar m-a făcut foarte curioasă şi sunt foarte surprinsă. Este un pionier în genul acesta şi astăzi s-a întâmplat, de fapt, un moment istoric muzical pentru România. Sper ca publicul din lume, aşa cum eu l-am descoperit pe Cezar, să îl descopere la rândul lui. Aşa cum eu l-am văzut în sălile mele de spectacol, în anul care a trecut, acum i-am reîntors vizita şi sunt foarte satisfăcută şi mândră pentru voi, pentru România şi mai ales îmi spun «am avut dreptate!»", ne-a declarat soprana Angela Gheorghiu, prezentă la eveniment.

Add comment


Security code
Refresh